Zobrazit na mapě

Úzkorozchodná železnice Třemešná-Osoblaha

Turistické zajímavosti

Úzkorozchodná železnice Třemešná ve Slezsku – Osoblaha vznikla na konci 19. století především pro potřeby místního cukrovaru. Zajímavostí trati je, že se i v poměrně rovných úsecích velmi klikatí. Trať má na relativně krátké vzdálenosti sto dva oblouky. Důvodem byly tehdejší předpisy, které dovolovaly budovat pouze tratě více než dvacet kilometrů dlouhé a proto byl tento úsek uměle prodloužen mnoha oblouky.

V současnosti jezdí na trati šest vlaků, v letní sezóně zde jezdí i vlaky historické s parní lokomotivou.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Úzkorozchodná železnice Třemešná-Osoblaha je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Úzkorozchodná železnice Třemešná-Osoblaha je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zrekonstruovaná prostorná chalupa se saunou v oplocené zahradě (hřiště, pergola, dětský koutek) v tiché podhorské obci jen 2 km od koupaliště a 18 km od Krnova. Cykloturistika.

5 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1343

Velká kvalitně zařízená chalupa (hájenka) k pronájmu se nachází na neoploceném pozemku (krytý zapuštěný bazén, hřiště, altánek, gril) na malebné samotě u lesa a potoka zcela na okraji obce.

8 ložnic / max 21 osob
číslo chalupy: 1735
Projížďka vláčkem po úzkorozchodné železnici Třemešná - Osoblaha je u turistů velmi oblíbená. Trať vede malebnou krajinou, obzvlášť hezký je úsek za krásným nádražíčkem Koberno, kde vlak projíždí romantickými lesy v okolí říčky Osoblahy a kolem zříceniny hradu Fulštejna.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená velká chalupa k pronájmu se společenskou místností, vířivkou a oploceným pozemkem (bazén, venkovní posezení, krb, ohniště) leží u rybníku v malé jesenické obci.

9 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2287

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s letní společenskou místností (posezení, šipky) a zahradou (vířivka, zastřešená terasa, ohniště) leží v malé tiché obci v malebné krajině Osoblažského výběžku.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2288

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila (chalupa) k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, pergola, gril, vyžití pro děti) leží v malé obci na úpatí Jeseníků jen 9 km od Krnova.

8 ložnic / max 21 osob
číslo chalupy: 2289

Prohlíželo 111 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností (krbová kamna) a studánkou leží ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště, gril) jen 9 km od Karlovy Studánky.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2150

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu leží na oplocené zahradě (venkovní posezení, gril) v obci s minerálním pramenem. Vhodná pro všechny, kteří chtějí denně vyrážet na výlety. Jeseníky táhnou!

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2074

Prostorná pěkně zařízená chalupa s infrasaunou a velkou oplocenou zahradou (pergola, ohniště, vyžití pro děti) leží na okraji obce v hornaté krajině Jeseníků a je ideální pro dovolenou po celý rok.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2273

Akceptované poukázky a asociace