Zobrazit na mapě

Šumava - Rozhledny - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Šumavě doporučujeme navštívit rozhledny z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Šumava

Rozhledna Mařský vrch je unikátem svého druhu, jedná se totiž o rotundu s kaplí sv. Václava s přistavěnou vyhlídkovou věží. Stojí nedaleko Vimperka ve výšce 907 m n.m.

Hora Kleť leží nedaleko Českého Krumlova. Na jejím vrcholu stojí kamenná věž, která slouží jako rozhledna. Její výška je patnáct metrů a poskytuje návštěvníkům nádhernou vyhlídku na jižní Čechy, Šumavu a při dobrém...

Z Javorníku je překrásný rozhled na okolní krajinu. Ten učaroval spisovateli Karlu Klostermannovi natolik, že se rozhodl zorganizovat vybudování rozhledny na jeho vrcholu. Podařilo se mu pro tento nápad získat pár...

Kousek pod vrcholem kopce Velký Kamýk stojí stejnojmenná rozhledna, která vám poskytne krásný výhled na šumavskou krajinu.

Rozhlednu Chanovice najdete na kopci Chlum nad Chanovicemi. Je součástí naučné stezky „Příroda a lesy Pošumaví“ a nabízí krásný výhled na šumavskou krajinu.

Z nejznámější hory Novohradských hor budete mít překrásný výhled na šumavskou krajinu i vrcholky Alp.

Rozhledna Libín stojí na nejvyšší hoře Šumavského podhůří, umožňuje nádherný výhled na Prachatice, Helfenburg, Písek, Mehelník, elektrárnu Temelín, Hlubokou, Boubín, Javorník a za dobré viditelnosti i na Alpy.

Rozhledna sv. Markéty nabízí nádherný panoramatický výhled na Šumavu, Klatovsko a Domažlicko. Najdete ji nedaleko Klatov, nad obcí Dlažov.

Vrchol Sedla nedaleko Sušice využívali již tajemní Keltové. Dodnes se tu dochovaly zbytky hradiště, které tu vybudovali. A na tomto vrchu najdete i dřevěnou rozhlednu, jejíž půdorys ve tvaru sedmiúhelníku byl...

Rozhledna Poledník se tyčí na stejnojmenném vrcholu, nad Prášilským jezerem. Na první pohled zaujme svou architekturou, z jejího vrcholu se vám rozprostře jedinečný výhled na Šumavu, Bavorský les i Alpy.

Akceptované poukázky a asociace