Zobrazit na mapě

Třeboňsko - Přírodní zajímavosti - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Třeboňsku doporučujeme navštívit přírodní zajímavosti z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Třeboňsko

Nadějská rybniční soustava patří mezi nejvzácnější přírodní rezervace na Třeboňsku. Pojmenována byla podle největšího rybníku této soustavy.

Borkovická blata jsou přírodní rezervace, toto rašeliniště je staré více než 10 000 let. Procházka místní naučnou stezkou rozhodně stojí za to.

Václavovy lázně, Modrý dům, umělý vodopád nebo Švýcarská chata jsou nejnavštěvovanější místa Terčina údolí. Tento přírodní park byl založen v 18. století hrabětem Buquoyem a vede přes něj celá řada udržovaných...

Africká Sahara to není, ale i tak je Pískový přesyp u Vlkova považován za jednu z největších "pouští" na našem území. Turisty je hojně navštěvován. Díky jeho jedinečnosti se stal již v 50. letech 20. století přírodní...

Velkým zážitkem bude jistě pro každého návštěva Chýnovské mramorové jeskyně. Stěny jsou pohádkově vybarvené, labyrint chodeb vede téměř čtyřicet metrů pod povrch a jsou zde půvabná podzemní jezírka. I v nejteplejších...

Přírodní rezervace Pohořské slatě je vrchovištní rašeliniště, kam byl do nedávné doby vstup zakázán. Najdete ji u osady Pohoří, kousek od rakouské hranice.

Žofínský prales v Novohradských horách je nejstarší rezervací ve střední Evropě. Pro veřejnost je však nepřístupný, výhled na něj nabízí blízká cyklostezka.

  • 1

Akceptované poukázky a asociace