Zobrazit na mapě

Jižní Čechy - kam na výlet o dovolené

Dovolená v jižních Čechách nabízí velké množství tipů na výlet a turistických cílů. Připravili jsme pro Vás seznam těch nejzajímavějších tipů na výlet v jižních Čechách. U každého turistického cíle je k dispozici i nabídka ubytování na nejbližších chatách a chalupách.

Chaty a chalupy Jižní Čechy


Národní park Šumava je největší v České republice, se sousedním německým NP Bavorský les tvoří největší souvislý lesní komplex ve střední Evropě. Od roku 1990 je Šumava chráněna jako biosférická rezervace UNESCO.

Nevíte, kam s dětmi v Třeboni? Za každého počasí vám je k dispozici prostorný dětský koutek v areálu Pod Světem.

Plavecký areál v Českých Budějovicích nabízí 50m plavecký bazén, venkovní plovárnu a doplňkové služby jako saunu, páru nebo vířivku..

Buškův hamr je jeden z mála funkčních hamrů v České republice. Hamr - kovárna na vodní pohon, byl postaven roku 1780. Můžete si tu prohlédnout expozici hamernictví s jedinečnou kolekcí nářadí hamerníka.

ZOO Dvorec se nachází v jižních Čechách nedaleko Borovan, směrem na Trhové Sviny. Lesní prostředí dodává místu klid a pohodu. relaxaci. K vidění je 120 druhů exotických zvířat.

Hojná voda, hojná ve smyslu hojivá, je bývalá malá lázeňská vesnička na úpatí tisícovek Kraví hory a Vysoké, s úžasným výhledem z Novohradských hor až do Třeboňské pánve.

Rozhledna Mařský vrch je unikátem svého druhu, jedná se totiž o rotundu s kaplí sv. Václava s přistavěnou vyhlídkovou věží. Stojí nedaleko Vimperka ve výšce 907 m n.m.

Zřícenina gotického hradu Dívčí Kámen leží u městečka Křemže na vysoké skále. Hrad byl založen Rožmberky v roce 1349.

Frymburk leží u Lipna, bude tu spokojená celá rodina. Nabízí spoustu turistických aktivit, najdete v něm i příjemný aquapark.

Městečko Horní Planá najdete u severního břehu Lipna. V okolí je spousta cyklostezek, nad obcí se rozprostírá přírodní park Dobrá Voda.

Akceptované poukázky a asociace