Obce a města

Město Terezín vzniklo koncem 18. století poblíž soutoku řek Labe a Ohře. Bylo vybudováno jako vojenská pevnost, která byla ve své době velice moderní. Dnes je v prostorách pevnosti muzeum a památník.

 Město Terezín se stalo smutně proslulým v období druhé světové války, kdy zde vznikl největší koncentrační tábor v naší zemi. V současné době je celé město jakýmsi mementem, díky kterému si mohou návštěvníci připomenout smutné osudy desítek tisíců židovských obyvatel, pro které byl Terezín první zastávkou na cestě do některého z vyhlazovacích táborů. Když válka skončila, město Terezín se pomalu vrátilo k normálnímu životu.

Turisté se mohou projít městem, využít služeb informačního centra, zajít si do kavárny či na procházku po městském parku. Smutná ozvěna minulosti je ale v Terezíně stále přítomná.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Terezín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Terezín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261
Město Terezín vzniklo koncem 18. století poblíž soutoku řek Labe a Ohře. Bylo vybudováno jako vojenská pevnost, která byla ve své době velice moderní. Kasárna už ale dávno neslouží svému účelu a v prostorách pevnosti je umístěno muzeum a památník.

Dnes zobrazeno 10x

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Akceptované poukázky a asociace