Součástí města Rokytnice nad Jizerou je malá horská osada Studenov. Je zde třicet obytných stavení, ale trvale zde bydlí pouze jeden jediný člověk. Nedaleko od osady je vybudován velký lyžařský areál Studenov. Leží v nadmořské výšce 620 až 933 metrů. Tento ski areál je ideální hlavně pro rodiny s dětmi, neboť jsou zde pozvolné a široké sjezdovky. K dispozici jsou na Studenově dva vleky kotva, jeden vlek poma a jeden dětský vlek. Sjezdovky mají nízký stupeň obtížnosti, je zde modrá a červená sjezdovka. V posledních letech si Studenov oblíbili také snowboardisté. Na vrchu Studenova se lze napojit na běžkařskou Krkonošskou magistrálu.

V létě mohou výletníci směřující na Studenov využít turistické stezky a cyklotrasy vedoucí z Rokytnice nad Jizerou nebo z Harrachova. Dále pak mohou pokračovat směrem na Ručičky, k pramenům Labe, k Janově skále nebo na Čertovu horu.

Fotogalerie - Studenov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Studenov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Studenov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723
Studenov je navštěvovaný převážně v zimním období. Nad Studenovem, který je místní částí města Rokytnice nad Jizerou, se nachází velký lyžařský areál a také Krkonošská běžecká magistrála. Ale i v létě je zde velmi krásně a okolí Studenova je ideální pro pěší turistiku.

Dnes zobrazeno 9x

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Rezervováno 16. 4.

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Rezervováno 16. 4.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě s bohatým rekreačním zázemím (bazén, golfové hřiště, trampolína, houpačky, posezení, ohniště, gril, vyžití pro děti) na kraji horské obce.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 2370

Akceptované poukázky a asociace