Obce a města

Malebné jihočeské městečko Strmilov leží na Jindřichohradecku na vršku nad Hamerským potokem.

První zmínky o vsi Strmilov pocházejí již z roku 1255. O dvě století později se stal Strmilov městem. Několikrát jej zachvátil ničivý oheň. Nejtragičtější požár byl v roce 1835, kdy lehlo popelem sto třicet šest domů včetně krásné budovy radnice, kostela a školy. Nový kostel byl vybudován v letech 1843 až 1849 v empírovém slohu a je zasvěcen Svatému Jiljí. Ve městečku je ještě menší hřbitovní kostel Svatého Ondřeje ze 17. století. Strmilovem prochází tři značené cyklostezky, které vedou krásným prostředím jihočeské přírody.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Strmilov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Strmilov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 18x

Kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, stolní tenis, trampolína, vyžití pro děti) leží na okraji městečka v malebné krajině přírodního parku Česká Kanada.

5 ložnic / max 17 osob
číslo chalupy: 1866

Dnes zobrazeno 58x

Luxusní chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (zapuštěný bazén, zahradní nábytek, gril), wellness místností (vířivka, sauna) a stolním tenisem v malém městečku v přírodním parku Česká Kanada.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2042
Malebné jihočeské městečko Strmilov leží na Jindřichohradecku. Mezi jeho pamětihodnosti patří především kostel Svatého Jiljí a socha Nejsvětější trojice na náměstí. Při procházce městem a jeho okolím najdou návštěvníci na několika místech půvabná historická Boží muka. Ze Strmilova pocházel známý prvorepublikový politik František Staněk.

Dnes zobrazeno 21x

Rezervováno dnes

Nová pěkně zařízená chata s terasou (posezení, ohniště) v chatové rekreační oblasti přímo pod hrází rybníka Křivohlav a jen 500 m od rybníka Komorník (koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1335

Dnes zobrazeno 19x

Nová pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa a rybníků Komorník a Křivohlav v malebné krajině České Kanady.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1566

Pěkně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s neoplocenou zahrádkou (posezení, gril) leží v malé obci v malebné krajině nedaleko přírodního parku Česká Kanada (ideální k cyklotruristice).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2054

Dnes zobrazeno 9x

Útulný zcela samostatný vejmínek k pronájmu s uzavřeným dvorem (terasa s posezením, gril) je součástí bývalé zemědělské usedlosti a leží v lukrativní oblasti na rozhraní České Kanady a Vysočiny.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2394

Jednoduše zařízená chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové oblasti v malebné lokalitě přímo u Ratmírovského rybníku (koupání) nedaleko lesa. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1337

Krásná nadstandardně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností a oploceným dvorem (zastřešená terasa s posezením, gril, koupací sud) leží v malebné krajině na Jindřichohradecku.

7 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2128

Akceptované poukázky a asociace