Strakonice nabízejí svým návštěvníkům mnoho historických památek.

Znalci umění jistě ocení nádherná sgrafita od Mikoláše Alše na bývalé novorenesanční radnici. Ve středu města se nacházejí historické měšťanské domy, zbytky městských hradeb a hradební bašty.

Pravou perlou je vodní hrad ležící na soutoku řek - Volyňka a Otava. Jedná se o národní kulturní památku a jeho symbolem je věž Rumpál. Její jméno pochází od rumpálu, jímž byli spouštěni vězni do věžních útrob, kde byla v minulosti podzemní hladomorna. V hradě je v současnosti muzeum a galerie. Každoročně v srpnu se ve Strakonicích pořádá velkolepý dudácký mezinárodní festival.

Fotogalerie - Strakonice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Strakonice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Strakonice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronajmutí s oploceným pozemkem (pergola, gril, ohniště) leží v malé obci v atraktivním na rybníky bohatém jihočeském regionu asi 16 km od Písku.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2415

Dnes zobrazeno 14x

Malá pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) na kraji malé obce v malebné mírně zvlněné krajině nabízející výborné podmínky k cykloturistice 13 km od města Písek.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1127
Město dudáků Strakonice leží na soutoku dvou řek – Volyňka a Otava. Centrum Strakonic projde návštěvník snadno pěšky. Tvoří jej totiž hlavně dvě náměstí, která nejsou od sebe příliš vzdálená a milovníci historické architektury si zde přijdou na své. Hlavním skvostem Strakonic je románský hrad vystavěný na soutoku řek, což mu dodává romantický a pohádkový vzhled.

Dnes zobrazeno 9x

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná 2-pokojová chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, gril) v tiché uličce v malé obci u Otavské cyklostezky jen 6 km od města Písek.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1466

Dnes zobrazeno 33x

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Pěkně a účelně zařízená chalupa k pronájmu se 2 uzavřenými dvorky a velkou oplocenou zahradou (posezení, stolní tenis, ohniště) se nachází v malebné krajině šumavského předhůří.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1624

Dnes zobrazeno 29x

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316

Dnes zobrazeno 9x

Kompletně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, gril) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2016

Dnes zobrazeno 24x

Pěkně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, ohniště) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2297

Akceptované poukázky a asociace