Zobrazit na mapě

Stožec - dřevěná kaple

Památky

Kaple u Stožce je chráněnou kulturní památkou. Je zasvěcená Panně Marii. Původní kapličku postavil nad pramenem léčivé vody volarský kovář Jakub Klauser na konci 18. století jako poděkování Panně Marii za uzdravení. Z kaple se stalo významné poutní místo a vedly k ní ze tří stran křížové cesty.

Dnešní podoba kaple se od té původní liší, je zde vystavěná kamenná kaple se stylovou dřevěnou přístavbou zdobenou nádhernými dřevořezbami. V době komunistického režimu kaple málem zanikla, ale byla naštěstí zachráněna, zrenovována a znovu vysvěcená. V dnešní době opět slouží jako poutní místo a hlavní poutní slavnost je každoročně první neděli po 14. srpnu.

Vesnice Stožec leží na krásném místě na břehu Studené Vltavy. V létě je možné do Stožce přijet historickým parním vláčkem. K malebnému poutnímu místu Stožecká kaple se dostaneme z vesnice příjemnou procházkou.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Stožec - dřevěná kaple je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Stožec - dřevěná kaple je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chalupa k pronájmu s kulečníkem, infrasaunou a oplocenou zahradou (ohniště, gril, trampolína) leží v atraktivní lokalitě NP Šumava u řeky Studená Vltava a je ideálním výchozím místem pro výlety.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2039

Prohlíželo 139 lidí

Stylově zrekonstruovaná chalupa na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé osadě na atraktivním místě v Národním parku Šumava s překrásným výhledem na okolní hory jen 12 km od přehrady Lipno.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1540
Vesnice Stožec leží na krásném místě na břehu Studené Vltavy. V létě je možné do Stožce přijet historickým parním vláčkem. Příjemnou procházkou se z vesnice dostaneme k malebnému poutnímu místu Stožecká kaple. Ze Stožecké skály zde vytéká pramen, který má údajně léčivé účinky.

Ubytování v účelně zařízené chatě na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové osadě na kraji městečka 600 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření, plavby lodí, vodní spoty). Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1020

Pěkně zařízená rekreační chalupa s krbovnou leží ve velké zahradě (trampolína, stolní tenis, posezení, ohniště) v malém městečku u Lipenské přehrady jen 1,5 km od místní pláže (koupání, vodní sporty).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2198

Velmi pěkná chalupa resp. stylové podkroví velké chalupy se samostatným vchodem a zahradou (bazén, pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě u rekreačního rybníku Olšina.

6 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 1920

Prostorná pěkná chalupa se saunou na neoplocené zahradě (bazén, brouzdaliště, stolní tenis, posezení, ohniště) na kraji malé osady blízko lesa s možností krásných výletů po celé Šumavě.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 0944

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109c

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109b

Akceptované poukázky a asociace