Zobrazit na mapě

Soutok Labe a Vltavy

Přírodní zajímavosti

Oblast soutoku Labe a Vltavy je velmi zajímavá především z přírodního hlediska. Patří do chráněné krajinné oblasti Úpor. Turisté zde mohou spatřit množství chráněných rostlin. Nejkrásněji je zde na jaře, kdy je okolí obou řek doslova zaplaveno kvetoucími sněženkami, což je ojedinělý úkaz. V okolí slepých ramen řek a tůní se rozprostírají lužní lesy, které poskytují domov mnoha druhům chráněných živočichů. Tyto lesy však nejsou vhodné k procházkám, neboť jsou příliš mokré a bahnité.

Soutok Labe a Vltavy si nejlépe turisté prohlédnou z terasy mělnického zámku, odkud je celý krásně vidět. Z terasy je také dobře vidět Vltavský plavební kanál.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Soutok Labe a Vltavy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Soutok Labe a Vltavy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971
Soutok Labe a Vltavy si nejlépe turisté prohlédnou z terasy mělnického zámku, odkud je celý krásně vidět. Z terasy je také dobře vidět Vltavský plavební kanál. Soutok je zajímavý především pro milovníky přírody. Je zde mnoho druhů chráněných rostlin. Nejkrásněji je zde na jaře, kdy tu kvete velké množství sněženek.

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Dnes zobrazeno 9x

Jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína) v chatové oblasti na okraji Prahy s dobrou dostupností do centra (spojení MHD). Aquapark Aquapalace 16 km.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0549

Akceptované poukázky a asociace