Zobrazit na mapě

Soutěsky říčky Kamenice

Přírodní zajímavosti

Jedním z nejoblíbenějších míst Českého Švýcarska jsou soutěsky říčky Kamenice. Dřív nebyly soutěsky říčky Kamenice dostupné. Splavovalo se po nich dříví. Dnes je však možné projít podél Kamenice malebnou členitou krajinou mezi vysokými skálami pod skalními převisy a tunely.

Některé úseky cesty v Tiché (Edmundově) a Divoké soutěsce lze projet jen na loďce. Jsou to skalnaté kaňony se strmými až sto padesát metrů vysokými stěnami. V průběhu asi jednoho kilometru dlouhé plavby převozník návštěvníkům ukáže některé skály se zajímavými tvary a v jednom místě spustí vodopád.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Soutěsky říčky Kamenice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Soutěsky říčky Kamenice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Jedním z nejoblíbenějších míst Českého Švýcarska jsou i soutěsky říčky Kamenice. V minulosti byly tyto soutěsky těžko přístupné a téměř nenavštěvované. Po řece se splavovalo dříví.  Až koncem 19. století bylo celé toto území upraveno pro turistické účely.

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Prohlíželo 172 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Akceptované poukázky a asociace