Přírodní zajímavosti

Vrch Soláň se nachází v Moravskoslezských Beskydech a je součástí Vsetínských vrchů. Jeho výška je 861 metrů. Z vrcholu, kde je umístěn pískovcový památník s nápisem "vrch Soláň", mohou turisté obdivovat výhled na okolní překrásnou krajinu. Při dobrém počasí je možné vidět mimo jiné Javorníky, Radhošť, Smrk nebo Kněhyni.

 Na Soláni je pro turisty k dispozici informační středisko. Ve stylově vybudované Zvonici se pořádají nejrůznější kulturní akce. Okolí vrchu Soláň je významným turistickým a lyžařským centrem Vsetínských vrchů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Soláň je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Soláň je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (zastřešené posezení, gril, dětský koutek) v obci v atraktivní turistické oblasti jen 500 m od koupaliště a jen 900 m od ski areálu Kyčerka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1155

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem) leží zcela na okraji městečka v malebné horské valašské lokalitě poblíž lesa. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2069
Jednou z částí Moravskoslezských Beskyd jsou Vsetínské vrchy s vrchem Soláň. Překrásné prostředí typické pro valašské hory sem celoročně láká návštěvníky ze všech koutů naší země.

Dnes zobrazeno 8x

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na velkém neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) na kraji obce na malebném místě pod lesem v atraktivní lokalitě v CHKO Beskydy (turistika).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2072

Dnes zobrazeno 19x

Jednoduše zařízená valašská chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) na překrásném místě zcela na samotě ve stráni v lese vysoko nad obcí s kouzelným výhledem na horské panorama.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2283

Nová stylově zařízená chalupa k pronájmu se nachází na neoploceném pozemku (vířivka, zastřešená terasa, vyžití pro děti, ohniště) na malebném místě nedaleko lesa v kopci nad centrem valašské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2352

Kvalitně v moderním stylu zařízená chalupa k pronájmu leží ve velké zahradě (2 terasy, vyžití pro děti, koupací sud) na malebném místě nedaleko lesa na jižním svahu nad centrem valašské obce.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1746

Stylově zařízená mimořádně atraktivní chata s wellness místností (infrasauna, vířivka) leží na neopoceném pozemku (posezení, krb, gril) v chatové osadě u lesa s nádherným výhledem do okolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1747

Akceptované poukázky a asociace