Zobrazit na mapě

Skanzen jihovýchodní Moravy Strážnice

V prostoru rozlehlého zámeckého parku ve Strážnici je možné navštívit Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy. Vzniklo v letech 1973 až 1981. Návštěvníci zde mohou obdivovat překrásnou lidovou architekturu s prvky typickými pro tento kraj.

Malované ornamenty zdobí bělostné chaloupky a vinné sklípky. Unikátní je skupina vinohradnických staveb s původním vinařským zařízením a ukázka vinohradu. Ve skanzenu je šedesát čtyři budov přenesených z celého Moravského Slovácka.

V červnu se ve Strážnici koná Mezinárodní folklórní festival. V té době Muzeum vesnice ožije půvabem lidových krojů a ukázkami folklórních obyčejů.

Fotogalerie - Skanzen jihovýchodní Moravy Strážnice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skanzen jihovýchodní Moravy Strážnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skanzen jihovýchodní Moravy Strážnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125
Na jižní Moravě stále přežívá mnoho krásných lidových tradic. Seznámit se s nimi mohou návštěvníci v Muzeu vesnice jihovýchodní Moravy ve Strážnici. Je zde mimo jiné také unikátní expozice pěstování vína s ukázkou vinohradu od minulosti až po současnost.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená zahradní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě leží na okraji obce v malebném jihomoravském regionu Podluží (ideální k cykloturistice).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2049

Pěkný prostorný vinný sklep s ubytováním (chata) s terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální pro cykloturistickou dovolenou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2024

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2141b

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Akceptované poukázky a asociace