Zobrazit na mapě

Skalní vyhlídka Strážník

Krkonoše jsou jedna z nejkrásnějších částí naší země a jejich krásu je možné obdivovat v každém ročním období. Prohlédnout si velkou část tohoto pohoří mohou návštěvníci z vrcholu hory Stráž. V nadmořské výšce 778 metrů je skalní výchoz, který je upravený jako vyhlídka. Říká se ji vyhlídka Strážník. Při dobrém počasí je možné prohlédnout si z ptačí perspektivy celé město Rokytnice nad Jizerou, Studenov, Lysou horu, Paseky nad Jizerou a typickou dominantu západních Krkonoš horu Kotel.

Hora Stráž plnila v minulosti funkci strážného vrchu. Hlídky z vrchu strážily přístupové cesty a při ohrožení nepřítelem varovaly ohňovými signály okolní obyvatelstvo.

Na vyhlídku Strážník vedou turistické stezky z Rokytnice nad Jizerou.

Fotogalerie - Skalní vyhlídka Strážník

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skalní vyhlídka Strážník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skalní vyhlídka Strážník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Dnes zobrazeno 12x

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281
Na jednom z vrchů Krkonoš na hoře Stráž je vybudovaná skalní vyhlídka Strážník. Odsud mohou návštěvníci obdivovat krásný rozhled do širého okolí.

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Prohlíželo 112 lidí

Pěkně zařízená zahradní zděná chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, krb) v krkonošské obci jen 300 m od koupaliště. Okolí nabízí mnoho možností k horské cykloturistice a turistice.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0824

Nová roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném přírodním pozemku (terasa s posezením, gril) na malebném místě v chatové osadě v kopci jen 300 m od místního přírodního koupaliště.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1819

Akceptované poukázky a asociace