Zobrazit na mapě

Skalní město Klokočské skály

Klokočské skály vytváří zajímavý skalní labyrint z pískovcových masivů. Je zde vyhlášená přírodní rezervace a její součástí jsou i Betlémské skály s pseudokrasovou jeskyní Postojná.

Do skal se návštěvníci mohou vypravit ze vsi Klokočí, kde naleznou mnoho ukázek překrásné lidové architektury. Nejkrásnější trasa do Klokočských skal je takzvanými Klokočskými průchody, což jsou úzké schody vytesané přímo do skal v soutěsce dlouhé sedmdesát metrů. Tato cesta vznikla ve středověku jako součást kupecké slezské cesty. Dodnes jsou na skalách viditelné kupecké značky. Z vrcholu skal vede značená trasa ke zřícenině skalního hradu Roštejn. Už sama cesta ke zřícenině je zážitkem, neboť vede po schodištích tesaných ve skále a po můstcích nad roklemi.

Fotogalerie - Skalní město Klokočské skály

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skalní město Klokočské skály je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skalní město Klokočské skály je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu se zahradou (terasa s posezením, gril) leží na kraji malé obce s výhledem na horu Kozákov jen 1 km od Klokočských a Betlémských skal.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 23101

Kvalitní a nadstandardně zařízená rekreační chalupa v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) v malé osadě nedaleko Dlaskova statku a řeky Jizery (400 m).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1147
Přírodní rezervace Klokočské skály je ideálním místem pro rodinný výlet. Tento skalní labyrint nabízí návštěvníkům mnoho zajímavého. Cesta vede soutěskami po schodech tesaných ve skále a po můstcích vedoucích přes rokle. Je možnost navštívit zříceninu skalního hradu či největší jeskyni Českého Ráje. Na vrcholu Klokočských skal se návštěvníkům otevírá překrásný pohled do údolí.

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (pergola, krb) leží na malebném místě na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje jen 1,5 km od Klokočských skal a jen 2,5 km od rozhledny Kozákov.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1905

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa, gril, ohniště) leží v atraktivní oblasti Českého ráje jen 3 km od rozhledny Kozákov a 8 km od Turnova (koupaliště).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2333

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Prohlíželo 123 lidí

Nová kvalitně zařízená chata s moderním interiérem, bazénem a terasou v malém areálu 2 samostatných chat v malé obci jen 2 km od zříceniny hradu Frýdštejn a jen 5 km od Malé Skály. Cykloturistika.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1302

Nová velmi vkusně zařízená chata s bazénem a terasou (posezení, gril) v malém areálu 2 samostatných chat v malé obci jen 2 km od zříceniny hradu Frýdštejn a jen 5 km od Malé Skály.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 0821

Dnes zobrazeno 8x

Malá zcela jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě za domem ubytovatele (zapuštěný bazén, posezení, krb, dětské hřiště) na okraji města Turnov jen 3 km od hradu Valdštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1753

Akceptované poukázky a asociace