Zobrazit na mapě

Rybník Vajgar

Rybník Vajgar leží ve středu města Jindřichův Hradec. Je využíván k relaxaci a sportovnímu vyžití. Byl založen ve 14. století jako součást obrany hradu a na chov ryb, který přinášel místní šlechtě nemalé příjmy.

Vajgar je rozdělen mostem pod zámkem na Malý a Velký Vajgar. Na hladině Malého Vajgaru se díky jeho poloze v celé své kráse zrcadlí jindřichohradecký zámek. Velký Vajgar se může pochlubit romantickým ostrovem, který vznikl uměle a byl darem hraběte Černína pro jeho milovanou ženu.

Na březích rybníka Vajgar je několik koupališť, nedávno vybudovaný aquapark a veslařské loděnice.

Fotogalerie - Rybník Vajgar

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rybník Vajgar je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rybník Vajgar je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 21x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé chatové osadě v krásné lokalitě u lesa jen 200 m od Pěněnského rybníku a jen 7 km od Jindřichova Hradce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1511

Jednoduše zařízená chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové oblasti v malebné lokalitě přímo u Ratmírovského rybníku (koupání) nedaleko lesa. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1337
Rybník Vajgar ležící ve středu Jindřichova Hradce dělí město na tři části. Jeho přítokem je Hamerský potok. Plocha Vajgaru je bezmála padesát hektarů a v nejhlubším místě bylo naměřeno pět metrů. Rybník Vajgar je jakýmsi symbolem města Jindřichův Hradec stejně jako rybník Svět v Třeboni či Jordán v Táboře.

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu se zahradou a uzavřeným dvorem (bazén, terasa s posezením, gril) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2160

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu s oploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem, vířivka) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2295

Kvalitně zařízená novostavba chaty s proskleným štítem, terasou a stylovým interiérem nabízí zážitkové ubytování s překrásným výhledem do krajiny na oploceném pozemku zcela na okraji obce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2310

Prohlíželo 108 lidí

Mimořádně atraktivní původní stylově zařízená dřevěnice s oploceným dvorem (terasa, posezení, krb) na okraji malé a tiché vesničky v malebné krajině severovýchodního výběžku jižních Čech.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1655

Krásná nadstandardně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností a oploceným dvorem (zastřešená terasa s posezením, gril, koupací sud) leží v malebné krajině na Jindřichohradecku.

7 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2128

Pěkně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s neoplocenou zahrádkou (posezení, gril) leží v malé obci v malebné krajině nedaleko přírodního parku Česká Kanada (ideální k cyklotruristice).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2054

Akceptované poukázky a asociace