Trochu tajemný název Ručičky pod sebou skrývá významné krkonošské rozcestí. Turistické trasy se zde rozbíhají do pěti stran, proto název Ručičky – pět cest jako pět prstů. Rozcestí Ručičky se nachází nedaleko Rokytnice nad Jizerou jen několik set metrů od horní stanice lanovky na Horní Domky. Dominantou rozcestí je velice pěkná dřevěná socha Krakonoše, který zde dohlíží na své pohoří.

Cesty z Ručiček vedou na Dvoračky a dále k pramenům řeky Labe, do Harrachova, na Studenov  nebo k Vosecké boudě. Návštěvníky jistě potěší, že v letním i zimním období zde funguje stánek s občerstvením.

Fotogalerie - Ručičky

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Ručičky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Ručičky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398
Necelých tři sta metrů od horní stanice lanové dráhy Horní domky leží významné turistické rozcestí Ručičky. Pět cest jako pět prstů se zde rozbíhá do všech možných stran pohoří Krkonoše. V zimě jsou cesty udržované jako běžecké dráhy.

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Prohlíželo 127 lidí

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Prohlíželo 117 lidí

Pěkně zařízená zahradní zděná chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, krb) v krkonošské obci jen 300 m od koupaliště. Okolí nabízí mnoho možností k horské cykloturistice a turistice.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0824

Akceptované poukázky a asociace