Zobrazit na mapě

Rozhledna Svatobor

Rozhledny

Tajemný vrch Svatobor nedaleko Sušice v krásné krajině Pošumaví je opředený mnoha pověstmi a bájemi. V minulosti zde bylo pohanské sídliště a zároveň místo prastarých náboženských rituálů. Dodnes se vypráví například pověst o záhadné kněžně Vodolence, která je zde údajně pohřbena a po které je pojmenován i půvabný kout zdejší krajiny.

Dnes stojí na vrchu Svatobor malebná roubenka poskytující útulek a odpočinek znaveným poutníkům a třicetimetrová kamenná rozhledna vystavěná ve třicátých letech minulého století. Kdo vystoupá na kamennou rozhlednu, je odměněn vyhlídkou na kraj plný přírodních krás. Při dobrém počasí je vidět až za hranice naší republiky, kde se tyčí hřebeny šumavských hor.

Otvírací doba rozhledny je od dubna do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Svatobor je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Svatobor je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Účelně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v přízemí apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272b

Pěkný apartmán (studio) k pronájmu se nachází v přízemí apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2272a
Nedaleko Sušice v krásné krajině Pošumaví stojí zalesněný vrch Svatobor. Na jeho vrcholu čeká na turisty půvabná roubená turistická chata s možností občerstvení a téměř třicetimetrová kamenná rozhledna vystavěná ve třicátých letech minulého století.

Prostorný velmi pěkný apartmán k pronámu se nachází v prvním patře apartmánového domu v centru města Sušice poblíž řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272c

Pěkný apartmán k pronájmu se nachází v podkroví apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272d

Prostorná chalupa na velkém pozemku s bazénem, trampolínou, pergolou a krbem zcela na kraji obce v malebné přírodě pod lesem s možností mnoha výletů po celé Šumavě.

7 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 0715

Prohlíželo 110 lidí

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (altán s posezením, plynový gril, trampolína, stolní tenis, vyžití pro děti) leží v atraktivní lokalitě v malé šumavské osadě u lesa.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 2305

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2262

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2261

Akceptované poukázky a asociace