Zobrazit na mapě

Rozhledna Přední Žalý

Dominantou Vrchlabska je kopec Přední Žalý, jehož výška je 1019 metrů. Na počátku 19. století zde byla vybudována rozhledna. Původně byla dřevěná, později byla přestavěna na železnou. Od roku 1892 stojí na Předním Žalém díky hraběti Harrachovi pěkná kamenná rozhledna s výškou osmnácti metrů. Výstup na vrchol kopce a posléze ještě na rozhlednu se návštěvníkům dozajista vyplatí, neboť z jejího vrcholu je nejkrásnější krkonošská vyhlídka. Z krkonošských vrchů lze spatřit např. nejvyšší horu Sněžku, Kotel, Luční nebo Černou horu.

Na Přední Žalý vedou z několika stran turistické stezky. Cestu k rozhledně si však lze i zkrátit lanovkou z Herlíkovic.

Fotogalerie - Rozhledna Přední Žalý

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Přední Žalý je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Přední Žalý je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí turistickou dovolenou v malebném horském prostředí jen 2,5 km od rozhledny Přední Žalý.

4 ložnice / max 18 osob
číslo chaty: 1936

Prohlíželo 116 lidí

Rezervováno 17. 4.

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139
Nedaleko města Vrchlabí najdeme monumentální kopec Přední Žalý. Na jeho víc než tisíc metrů vysoký vrchol vede značená turistická cesta. Z kamenné rozhledny na vršku se návštěvníkům naskytne překrásný rozhled na pohoří Krkonoše, celé Podkrkonoší, vrcholové partie Jizerských hor nebo Ještěd a při dobré viditelnosti je vidět až na Kralický Sněžník.

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Nová kvalitně zařízená chata resp. samostatná polovina chaty v oploceném areálu (bazén, hřiště, posezení, krb) zcela na kraji města přímo u lyžařského areálu Kněžický vrch (2 lanovky).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1140

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Překrásná stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (sauna, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) u lesa v atraktivní lokalitě Národního Krkonošského parku.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2028

Stylová roubená chalupa k pronájmu s obytným pokojem (krb) a hernou (stolní fotbálek, šipky) leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, ruské kuželky, terasa, ohniště) na malebné polosamotě.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1934

Akceptované poukázky a asociace