Zobrazit na mapě

Rozhledna na Bílé hoře - Kopřivnice

Naučné stezky

Unikátní rozhledna na Bílé hoře nad městem Kopřivnice byla slavnostně otevřena v roce 2000. Autorem projektu je ing. architekt Milan Šmíd. Věž rozhledny je vystavěna tak, že symbolizuje spirálovitou strukturu DNA jakožto symbol života. Celková výška rozhledny je čtyřicet tři metry. Vyhlídková plocha je ve výšce dvacet šest metrů a poskytuje rozhled na pohoří Beskydy a na města Kopřivnice a Štramberk.

Kolem rozhledny vede Lašská naučná stezka, která vede z Kopřivnice do Štramberka a rozhledna na Bílé hoře je jednou z jejích zastávek. Na vrchol Bílé hory vede několik cest, nejkrásnější je rozhodně Sluneční cesta. Ta vede lesoparkem ze směru od města Štramberk a je vyzdobená symboly zvěrokruhu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna na Bílé hoře - Kopřivnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna na Bílé hoře - Kopřivnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351
Věž rozhledny symbolizující svým tvarem spirálu života neboli strukturu DNA si mohou návštěvníci prohlédnout na Bílé hoře mezi městy Kopřivnice a Štramberk. Spirála je obtočena okolo betonového základového sloupu. Tato moderní stavba je velmi působivá a zajímavá nejen pro milovníky architektury.

Prohlíželo 271 lidí

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Rezervováno 15. 4.

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prohlíželo 97 lidí

Rezervováno včera

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Moderní apartmán k pronájmu je umístěn v samostatném designovém objektu se saunou. Leží v oplocené zahradě na kouzelném místě na jižním svahu Ondřejníku s výhledem na panorama Beskyd.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2345

Akceptované poukázky a asociace