Zobrazit na mapě

Rozhledna Lázek

Rozhledny

Vrchol Lázek je nejvyšší horou Zábřežské vrchoviny. Měří sedm set čtrnáct metrů a tvoří jej pararulová hornina. V roce 1910 byla na vrcholu Lázek vybudována dřevěná rozhledna, tu ale o čtyři roky později zničil požár.

V letech 1933 až 1934 zde byla vystavěna horská Reichlova chata, u které byla otevřena nová rozhledna s pěti patry. Z její vyhlídkové plošiny mohou návštěvníci obdivovat na jedné straně pohled na města Moravská Třebová a Lanškroun a jejich okolí. Na straně druhé se pak otvírá vyhlídka na město Štíty, na jehož okraji náš úspěšný olympionik Aleš Valenta nechal vybudovat lyžařský park pro akrobatické skoky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Lázek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Lázek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 50x

Rezervováno včera

Velmi atraktivní srubová chata s terasou leží na velkém přírodním pozemku (bazén, hřiště, posezení, krb) na mimořádně krásné samotě na stráni pod lesem s krásným výhledem do okolí.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1023

Mimořádně atraktivní zcela nová roubená chalupa v neoplocené zahradě (posezení, krb, dětský koutek) v tiché části obce v malebné oblasti jižní části Orlických hor s ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1645
Nedaleko města Lanškroun se tyčí vrch Lázek. Na jeho vrcholku stojí Reichlova turistická chata s pětipatrovou rozhlednou. Na Lázek vede značená turistická trasa a vzhledem k mírnému stoupání je výlet vhodný i pro méně zdatné turisty.

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, krb) leží na okraji chatové oblasti nad obcí na malebném místě u lesa v turisty přitažlivém přírodním parku Suchý vrch - Buková hora.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0437

Dnes zobrazeno 15x

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením a krbem, vyžití pro děti) na malebné polosamotě u lesa a pastviny s krásným výhledem do okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1927

Prostorná mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu s obytnou kuchyní, zimní zahradou (vířivka, infrasauna, posezení, gril) a oploceným pozemkem (bazén, trampolína, vyžití pro děti, ohniště).

5 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2174

Prostorná nadstandardně zařízená vila k pronájmu s wellness (vířivka, finská sauna) na rozsáhlém pozemku s všestranným vyžitím (bazén, lezecká stěna, gril, udírna, ohniště, trampolína, dětský hrad…).

8 ložnic / max 37 osob
číslo chalupy: 2175

Dnes zobrazeno 8x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu v částečně oplocené zahradě leží v chatové osadě v blízkosti přehrady Na Jahodné (koupání) v malebné krajině Zábřežské vrchoviny na úpatí Jeseníků.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1925

Rezervováno 25. 3.

Mimořádně atraktivní chata v oplocené zahradě (bazén, trampolína, dětský koutek, posezení, krb, sauna, koupací káď) v malé tiché obci jen 10 km od Dolní Moravy (Stezka v oblacích).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1370

Akceptované poukázky a asociace