Zobrazit na mapě

Rozhledna Karasín

Rozhledna Karasín, která byla postavena v r. 2002, se nachází severně od města Bystřice nad Pernštejnem u obce Karasín. Rozhledna stojí na kopci Přední Skála v nadmořské výšce 705 m n. m. Je to betonová stavba čtyřhranného půdorysu vysoká 28,2 metru. Ve výšce 25 m se nachází vyhlídková plošina, ke které vede 128 schodů.

Výhled z rozhledny je opravdu krásný. Lze spatřit např. Žďárské vrchy s vrchem Devět Skal nebo Harusův kopec u Nového Města na Moravě.

Rozhledna stojí v horní části lyžařského areálu Karasín a nachází se u ní restaurace. Na rozhlednu vede z obce Karasín červená turistická značka. Přijet k rozhledně však lze i autem. Rozhledna je přístupná celoročně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Karasín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Karasín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s terasou leží na okraji obce na neoploceném pozemku (gril, ohniště) a je součástí areálu Mostního vodního mlýna v blízkosti řeky Svratky.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2303

Prohlíželo 139 lidí

Rezervováno 16. 4.

Velmi pěkná chata k pronájmu se slunečnou terasou a saunou leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína) ve stráni u lesa nad říčkou na okraji malé chatové osady jen 5 km od hradu Svojanov.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2144
Rozhledna Karasín stojící na kopci v nadmořské výšce 705 m n. m. se nachází severně od města Bystřice nad Pernštejnem u obce Karasín. Rozhledna je vysoká 28,2 metru a ve výšce 25 m se nachází vyhlídková plošina, ke které vede 128 schodů.

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou světnicí (kachlová kamna) leží na oploceném dvorku (vířivý sud, trampolína, posezení, gril) na návsi městyse pod hradem Svojanov.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2210

Nápaditě zařízený rekreační objekt k pronájmu leží na oploceném pozemku statku na kraji obce a nabízí všestranné vyžití pro celou rodinu s kompletním bezbariérovým přístupem i zařízením.

0 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2211

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji chatové osady u lesa na atraktivním místě nedaleko rekreačních rybníků Medlov a Sykovec ve Žďárských vrších.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1106

Moderní kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, posezení, gril, ohniště) je umístěn v malé obci v atraktivní lokalitě nad přehradou Letovice (koupání a rybaření).

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 2328

Prohlíželo 113 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s terasou a infrasaunou ve velké zahradě (bazén, stolní tenis, hřiště, dětský koutek) na kraji obce s překrásným výhledem k lesu jen 2,5 km od Devíti skal.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1368

Akceptované poukázky a asociace