Zobrazit na mapě

Roubený kostel v Maršíkově

V roce 1609 nechal kostel Svatého Michala postavit Přemyslav II. ze Žerotína. Exteriér kostela zůstal zachován téměř beze změny, vnitřní vybavení se postupně měnilo. Jsou zde vzácné varhany z roku 1776. Za pozornost stojí obraz Nejsvětější Trojice umístěný v levém průčelí. V letech 1930 a 1931 byla provedena větší oprava včetně podezdění a výměny uhnilých trámů. Tento jedinečný roubený kostelík rozhodně stojí za návštěvu. Prohlídku lze domluvit se správcem kostela. Stále otevřena je kostelní předsíň.

Maršíkov se nachází v Jeseníkách nedaleko lázeňské obce Velké Losiny. Kdo tedy plánuje výlet na zámek Velké Losiny nebo do Ruční papírny ve Velkých Losinách, stojí rozhodně za to, krátce se zastavit i u roubeného kostelíku v Maršíkově.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Roubený kostel v Maršíkově je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Roubený kostel v Maršíkově je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová mimořádně atraktivní stylově zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril, dětský koutek) leží v okrajové části obce jen 3 km od termálního koupaliště.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1636

Prostorná chalupa k pronájmu leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril, ohniště) v přímém sousedství rybníka (rybaření) na okraji obce jen 5 km od lázeňské obce Velké Losiny (koupaliště).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2059
V bezprostřední blízkosti Velkých Losin v obci Maršíkov se nachází roubený kostelík, který je nejstarší lidovou stavbou na severní Moravě. Kostel Svatého Michala je velmi ceněná roubená pozdně gotická stavba.

Velmi pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v chatové osadě pod lesem na okraji obce jen 3 km od lázní Velké Losiny (zámek, termální koupaliště).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1736

Prohlíželo 210 lidí

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Prohlíželo 212 lidí

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Pěkná v retro stylu zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa, posezení, krb) leží na klidném a malebném místě v horské chatové osadě nedaleko lesa jen 4,5 km od přehrady Krásné (koupání).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1838

Prohlíželo 276 lidí

Rezervováno 18. 4.

Velmi pěkně zařízená chalupa v zahradě s bazénem, stolním tenisem a terasou u potoka v klidné části obce v atraktivní krajině Jeseníků (ideální k turistice a lyžování) jen 15 km od lázní Velké Losiny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0927

Akceptované poukázky a asociace