Přírodní zajímavosti

Rokycansko patří mezi velmi oblíbenou turistickou oblast, která leží západně od Plzně na hranici Křivoklátska a Brdské vrchoviny. Uprostřed leží město Rokycany, kde můžete navštívit Muzeum Dr. Bohuslava Horáka. Nedaleko města se na konci druhé světové války potkaly spojenci s rudou armádou, na což upozorňuje pomník u Borku. Na počest bylo v Rokycanech zřízeno vojenské Muzeum na demarkační linii.

Oblast Rokycanska je charakteristická rozšířeným chatařským zázemím, které obklopují lesy plné hub. K zajímavým výletním cílům patří malebná městečka Zbiroh, Radnice (s několika barokními památkami) a Liblín se zříceninou gotického hradu Libštejn. V této oblasti se také zachovala lidová architektura a několik obcí bylo vyhlášeno vesnickou památkovou zónou (Vejvanov, Podmokly, Jablečno aj.).

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rokycansko je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rokycansko je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322

Velmi pěkný rekreační dům (chalupa) resp. kvalitně zařízené první patro domu k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, gril) v malé obci na Křivoklátsku jen 2 km od zámku Zbiroh.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2106
Rokycansko leží západně od Plzně na hranici Křivoklátska a Brdské vrchoviny. Uprostřed leží město Rokycany ....

Prohlíželo 136 lidí

Malá a útulná chata v oplocené zahradě (bazén, dětský bazének, dětský domeček, altánek, krb) na kraji tiché obce asi 15 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1375

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Pěkná moderní chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, terasa, gril) poblíž lesa na kraji obce na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2161

Prohlíželo 176 lidí

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v malé obci na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1760

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, posezení, krb) v atraktivním regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2006

Rezervováno 26. 3.

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2007

Akceptované poukázky a asociace