Zobrazit na mapě

Přírodní rezervace Květnice - Tišnov

Přírodní zajímavosti

Kopec Květnice se dvěma vrcholy leží v bezprostředním sousedství města Tišnov. Je 470 metrů vysoký a oba jeho vrcholy, oddělené rozlehlým sedlem jsou zalesněny. Květnice je přírodní památkou, v níž se vyskytuje mnoho ohrožených druhů rostlin. Se všemi zajímavostmi Květnice seznámí návštěvníky naučná stezka na svých třinácti zastávkách. Na mnoha místech jsou turisty vyhledávané krásné vyhlídky do širokého okolí.

Největší zajímavostí Květnice jsou však jeskyně, které zde byly objeveny v nedávné minulosti. Jsou však velmi omezeně přístupné, během dnů otevřených dveří nebo po domluvě s místními jeskyňáři. Králova jeskyně, která byla náhodně objevena v roce 1972, má úžasnou krápníkovou výzdobu a některé její části jsou tak vzácné, že jsou v zájmu její ochrany nepřístupné i pro jeskyňáře. Další z jeskyní nazvaná Pod Křížem, která v minulosti byla hodně poničena vandaly, je uzavřena mřížemi a postupně se zde obnovují přírodní podmínky včetně toho, že se sem vracejí netopýři.  

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přírodní rezervace Květnice - Tišnov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přírodní rezervace Květnice - Tišnov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 189 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329
Kopec Květnice se dvěma vrcholy leží v bezprostředním sousedství města Tišnov. Je 470 metrů vysoký a oba jeho vrcholy, oddělené rozlehlým sedlem jsou zalesněny. Vyskytuje se zde mnoho ohrožených druhů rostlin.

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 100 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514

Moderní kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, posezení, gril, ohniště) je umístěn v malé obci v atraktivní lokalitě nad přehradou Letovice (koupání a rybaření).

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 2328

Prohlíželo 127 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Akceptované poukázky a asociace