Zobrazit na mapě

Přírodní park Úterský potok

Přírodní zajímavosti

V bezprostřední blízkosti Konstantinových lázní  se nachází v údolí Úterského potoka velmi oblíbený cíl turitických výletů. Je to romantické místo, kterým prochází naučná stezka Šipín. V letní sezóně je zde opravdu velmi rušno. V údolí potoka se nachází několik junáckých táborů, které o prázdninách ožívají dětmi.

Ti, kteří mají rádi klid a romantiku, vyhledávají přírodní park Úterský potok mimo hlavní sezónu. Trasa naučné stezky je díky překonávání výškových rozdílů náročnější, ale stojí za to tuto cestu podniknout. Součástí trasy je Bezemínské hradiště, které patří mezi nejstarší v lokalitě západních Čech. Právě z tohoto místa, ležícího na skále, je překrásný výhled na zříceninu středověkého hradu Gutštejn, který je pro svou malebnost často vyhledáván filmaři. Dále můžeme vidět údolí Hadovky, Vlčí horu, zříceninu hradu Krasíkov a další zajímavá místa. Trasa je přístupná a vyhledávaná celoročně. Je možné ji projít za čtyři až pět hodin. Stezka, která začíná u Dudákovského mlýna má sedm míst, na kterých jsou informační tabule, které vás seznámí se zajímavostmi jednotlivých zastavení. Blízko soutoku Hadovky a Úterského potoka, na místě zvaném Šipín, je kostel sv. Barbory s hřbitovem a farou. Je zde na okraji skály umístěn altán s výhledem do údolí. Stezka vede i okolo bunkrů, které byly součástí obranného opevnění. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přírodní park Úterský potok je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přírodní park Úterský potok je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154
V bezprostřední blízkosti Konstantinových lázní  se nachází v údolí Úterského potoka velmi oblíbený cíl turitických výletů. Je to romantické místo, kterým prochází naučná stezka Šipín. V letní sezóně je zde opravdu velmi rušno. V údolí potoka se nachází několik junáckých táborů, které o prázdninách ožívají dětmi.

Dnes zobrazeno 8x

Rezervováno 21. 4.

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323

Dnes zobrazeno 14x

Rezervováno dnes

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Akceptované poukázky a asociace