Zobrazit na mapě

Přehrada Hracholusky

Přírodní zajímavosti

Výstavbou Hracholuské hráze v polovině minulého století vznikla vyhledávaná rekreační oblast. Vodní plocha má rozlohu čtyři sta sedmdesát hektarů a v nejhlubším místě je přehrada hluboká třicet jedna metrů. Vodní nádrž Hracholusky leží v romantickém prostředí údolí řeky Mže, která patří k přítokům řeky Berounky. Vodní plochu přehradního jezera lemují krásné lesy.

Na přehradě je možné provozovat nejrozmanitější vodní sporty, sídlí zde klub vodního lyžování. Na Hracholuské přehradě se také konalo mistrovství republiky ve vodním lyžování. Na vodní hladinu je krásný výhled z Pňovanského mostu, který je vystavěn přes toto přehradní jezero.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Hracholusky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Hracholusky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 116 lidí

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Rezervováno 22. 4.

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322
Hracholuská přehrada byla vybudována na řece Mži. Její stavba byla dokončena v roce 1964. Přehradní sypaná hráz má výšku třicet čtyři metrů a délku dvě stě sedmdesát metrů. Přehrada Hracholusky spojuje města Stříbro a Plzeň. Po přehradním jezeře jsou organizovány plavby lodí.

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Prohlíželo 206 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323

Akceptované poukázky a asociace