Zobrazit na mapě

Prameny Labe

Na jednom z hřebenů pohoří Krkonoše na Labské louce se nachází symbolický pramen Labe, který je někdy také nazýván Labská studánka. Leží ve výšce 1386 metrů. Tvoří jej betonová skruž, do které se stékají skutečné prameny řeky Labe z přilehlých rašelinišť. Okolo Labské studánky jsou pro turisty připravené lavičky k odpočinku a na kamenné stěně jsou namalovány znaky dvaceti šesti nejvýznamnějších měst, kterými tento veletok protéká. Je zde také pamětní deska Jana Buchara, významného propagátora turistiky v Krkonoších. Pramen Labe je jedno z turisticky nejnavštěvovanějších míst Krkonoš. I v minulosti bylo toto místo oblíbené, o čemž svědčí to, že v roce 1684 jej při své návštěvě Krkonoš požehnal biskup Jan František Kryštof Talmberský.

K prameni Labe můžete zvolit turistickou stezku ze Špindlerova Mlýna, Harrachova i Rokytnice nad Jizerou.

Fotogalerie - Prameny Labe

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Prameny Labe je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Prameny Labe je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046
Turistické místo pramen Labe neboli Labská studánka bylo symbolicky vytvořeno na místě, kde se skutečné prameny Labe sbíhají z okolních rašelinišť. Je zde hezké odpočinkové místo s lavičkami okolo studánky. Nedaleko je křižovatka značených turistických tras, takže turisté mohou Labskou studánku navštívit při jednom ze svých výletů po krkonošském hřebeni.

Prohlíželo 97 lidí

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Prohlíželo 119 lidí

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Dnes zobrazeno 14x

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139

Akceptované poukázky a asociace