Obce a města

Polička je město 17 km západně od Svitav. Polička byla založena jako královské město českým králem Přemyslem Otakarem II. již v roce 1265.

Historické jádro je městskou památkovou zónou se zachovalým městským opevněním s půlkruhovými baštami. Pozoruhodný je i soubor měšťanských domů, které z původně gotického slohu byly přestavěny renesančně a později klasicistně. Přesto se u některých domů dodnes zachovaly gotické válené klenby ve sklepeních. Dominantou města je kostel svatého Jakuba Většího, který zřejmě vznikl již při založení města Poličky. Trojlodní kostel byl v minulosti několikrát přestavován a rekonstruován po požáru až do dnešní novogotické podoby. Kostel má 63 metrů vysokou věž, v níž je přístupná rodná světnička Bohuslava Martinů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Polička je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Polička je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 21x

Pěkně a účelně zařízená chalupa s uzavřeným dvorkem (posezení) a zahradou (stolní tenis, petangue, posezení, ohniště) leží v tiché části obce jen 1,5 km od místního koupaliště a 7 km od města Polička.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1265

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s terasou leží na okraji obce na neoploceném pozemku (gril, ohniště) a je součástí areálu Mostního vodního mlýna v blízkosti řeky Svratky.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2303
Starobylé město Polička leží 17 km západně od Svitav. Historické jádro je městskou památkovou zónou se zachovalým městským opevněním a mnoha historickými stavbami. V městském muzeu je památník B. Martinů a ukázky starého umění na Poličsku.

Nápaditě zařízený rekreační objekt k pronájmu leží na oploceném pozemku statku na kraji obce a nabízí všestranné vyžití pro celou rodinu s kompletním bezbariérovým přístupem i zařízením.

0 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2211

Dnes zobrazeno 18x

Velmi pěkná chata k pronájmu se slunečnou terasou a saunou leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína) ve stráni u lesa nad říčkou na okraji malé chatové osady jen 5 km od hradu Svojanov.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2144

Dnes zobrazeno 23x

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na kouzelné polosamotě u lesa v krásné přírodě severní části Žďárských vrchů jen 20 km od historického města Polička.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0869

Luxusní chalupa k pronájmu s wellness (vířivka, sauna), hernou (kulečník, stolní fotbálek), terasou (koupací sud, stolní tenis, posezení, gril) leží na neoploceném pozemku (trampolína) na okraji obce.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2129

Dnes zobrazeno 30x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s terasou a infrasaunou ve velké zahradě (bazén, stolní tenis, hřiště, dětský koutek) na kraji obce s překrásným výhledem k lesu jen 2,5 km od Devíti skal.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1368

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou světnicí (kachlová kamna) leží na oploceném dvorku (vířivý sud, trampolína, posezení, gril) na návsi městyse pod hradem Svojanov.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2210

Akceptované poukázky a asociace