Zobrazit na mapě

Pohádkové město Jičín

Obce a města

Město Jičín a jeho okolí se často objevuje v pohádkách Václava Čtvrtka, který zde prožil své dětství. Historické centrum města je městskou památkovou rezervací. Významnými historickými památkami jsou jičínský zámek a kostel Svatého Jakuba Většího vystavěný ve 14. století.

Město Jičín zažilo velký rozkvět za vlády Albrechta z Valdštejna, který si jej vybral jako sídlo vévodství. Dokonce zde zamýšlel založit universitu, ale jeho předčasná smrt zmařila tyto plány.

Dominantou města je mohutná Valdická brána s vyhlídkovým ochozem, která má výšku padesát dva metrů. Na náměstí stojí Mariánský sloup z počátku 18. století, kašna Amfitrité s překrásnou výzdobou od Jana Suchardy a empírová studna. Je zde také soubor historických domů s podloubími z období renesance a baroka. Celou jednu stranu náměstí zabírá budova zámku, ve které je expozice Městského muzea. Pro rodiny s dětmi je nedaleko náměstí Rumcajsova ševcovna s pohádkovou výstavou. V září se v Jičíně koná velmi pěkný festival Jičín město pohádky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pohádkové město Jičín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pohádkové město Jičín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Účelně zařízená chalupa k pronájmu s letní společenskou místností (stolní tenis, stolní fotbálek) a oplocenou zahradou (posezení, ohniště) leží v malebné lokalitě na kraji obce jen 4 km od Jičína.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1639

Prohlíželo 274 lidí

Pěkná malá dřevěná chatka k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa, bazén, ohniště) v malebné lokalitě na kraji malé obce jen 2 km od Tichánkovy rozhledny na vrchu Tábor a jen 9 km od Jičína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1525b
Město Jičín a jeho okolí se objevuje v pohádkách Václava Čtvrtka, který zde prožil své dětství. Historické centrum města je městskou památkovou rezervací. Významnými historickými památkami jsou jičínský zámek, ve kterém sídlí muzeum a kostel Svatého Jakuba Většího vystavěný ve 14. století.

Prohlíželo 205 lidí

Pěkná malá dřevěná chatka k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa, bazén) v malebné lokalitě na kraji malé obce jen 2 km od Tichánkovy rozhledny na vrchu Tábor a jen 9 km od Jičína.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1525a

Prohlíželo 100 lidí

Pěkně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, gril, krb, houpačka) na kraji malé obce v sousedství pouze několika chat jen 7 km od Jičína (aquacentrum) a jen 14 km od Prachovských skal.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1316

Pěkně zařízený mobilní domek (chatka) se zastřešenou terasou (posezení a stolní fotbálek) nabízí dovolenou v klidné venkovské lokalitě v oplocené zahradě (trampolína, gril, ohniště, vyžití pro děti).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1966

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, vyžití pro děti) leží v klidné venkovské lokalitě v dosahu nejvyhledávanějších turistických cílů Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2356

Prohlíželo 94 lidí

Prostorná velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (gril, ohniště) leží v malé klidné obci s krásným výhledem na Tichánkovu rozhlednu na vrchu Tábor jen 10 km od Jičína.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2357

Pěkná jednoduše zařízená chata na samostatném pozemku (zahradní nábytek) na kraji malé obce v blízkosti malého rybníčku jen 5 km od Sobotky (koupaliště, zámek Humprecht). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1315

Akceptované poukázky a asociace