Do osady Podolánky vede cesta malebným údolím řeky Čeladenky, které je prý nejkrásnějším údolím z celého pohoří Beskydy. Řeka zde tvoří kaskády padající a zurčící vody.

V Podolánkách si mohou turisté prohlédnout zajímavou kamennou mohylu s litinovým křížem zvaný Bedřichův kříž, který zde nechal vztyčit arcibiskup a kardinál Friedrich (Bedřich) Egon, jenž byl velkým obdivovatelem pohoří Beskydy a trávil zde mnoho času. V nedávné minulosti zde byla vybudována naučná stezka připomínající zdejší činnost parašutistické odbojové skupiny z 2. světové války jménem Wolfram. Trasa měří necelých šest kilometrů a vede lesní cestou krásnou krajinou. Na každé zastávce je informační panel věnovaný jednomu členu skupiny. Začátek trasy je u horského hotelu Srdce Beskyd.

Fotogalerie - Podolánky

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Podolánky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Podolánky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2282

Vkusně zrekonstruovaná chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 6 km od turistického střediska Pustevny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1357
Obec Čeladná s její místní částí Podolánky leží v překrásném prostředí pohoří Beskydy. Protéká tudy horská říčka Čeladenka. Procházka podél této říčky je skutečným zážitkem pro milovníky pěší turistiky. Okolím Podolánek vede naučná stezka Wolfram.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2284

Jednoduše vybavená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, terasa s posezením, ohniště, sauna) na malebné valašské polosamotě v blízkosti lesa zcela na okraji obce.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chaty: 0931

Kvalitně v moderním stylu zařízená chalupa k pronájmu leží ve velké zahradě (2 terasy, vyžití pro děti, koupací sud) na malebném místě nedaleko lesa na jižním svahu nad centrem valašské obce.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1746

Nová stylově zařízená chalupa k pronájmu se nachází na neoploceném pozemku (vířivka, zastřešená terasa, vyžití pro děti, ohniště) na malebném místě nedaleko lesa v kopci nad centrem valašské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2352

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s úžasným výhledem na okolní hory leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, krb, ohniště) na kouzelné samotě v kopcích obklopena lesem.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2353

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Akceptované poukázky a asociace