Zobrazit na mapě

Petrovy kameny

Přírodní zajímavosti

Vrch Petrovy kameny se skalní hradbou leží na hlavním hřebeni Hrubého Jeseníku. Výška vrchu Petrovy kameny je 1438 metrů. Hora leží v národní přírodní rezervaci Praděd. Unikátní skalní hradba má výšku sedm metrů a široká je dvacet pět metrů. Je porostlá vzácnými druhy horských rostlin, takže na jaře, kdy kvetou, vypadá překrásně.

Na místě je instalovaná pamětní deska přírodovědce doktora Bedřicha Kolenatého, který tu zahynul při botanickém výzkumu. Na hradbu se nesmí kvůli ochraně rostlin vstupovat.

Místní pověst mluví o tom, že na vrcholu hory Petrovy kameny se ve středověku slétaly čarodějnice a měly zde schůzky s čerty.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Petrovy kameny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Petrovy kameny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 8x

Nová zcela samostatná přístavba chaty k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2375

Velmi pěkná chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1926
Na vrchu Petrovy kameny se nachází nezvyklá skalní hradba porostlá vzácnými sasankami, hořci, violkami a zvonky. Vstupovat se na ni nesmí, ale je dobře viditelná. Nejlepší je navštívit tato místa v jarním období, kdy rostliny kvetou. Z vrcholu je krásný výhled na celý Hrubý Jeseník.

Dnes zobrazeno 28x

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Dnes zobrazeno 26x

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Dnes zobrazeno 9x

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Zrekonstruovaná chalupa resp. luxusně zařízené přízemí chalupy se samostatným vchodem a zahradou (altán, gril) leží na okraji horské obce v samém srdci Jeseníků jen 9 km od Karlovy Studánky.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2290

Dnes zobrazeno 8x

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (koupací káď, hřiště, trampolína, terasa, ohniště) leží na samotě v malebné krajině Jeseníků.

6 ložnic / max 22 osob
číslo chalupy: 2060

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (hřiště, trampolína, posezení, ohniště, gril) leží v chatové osadě v malebné krajině Jeseníků jen 11 km od Karlovy Studánky.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1342

Akceptované poukázky a asociace