Zobrazit na mapě

Pastýřská vyhlídka Děčín

Turistické zajímavosti

Přímo naproti Děčínskému zámku na skále za řekou stojí romantická napodobenina hradu Pastýřská stěna. Koncem 19. století, kdy byl ve zdejším kraji zaznamenán zvýšený turistický ruch, byl na vrcholu skály postaven hostinec, který byl v pozdějších letech přebudován do podoby středověkého zámečku s vyhlídkovou věží

V současnosti je na vrchu Pastýřská vyhlídka v provozu hezká restaurace s terasou. Z plošiny pod restaurací mohou návštěvníci vidět celý Děčín i jeho krásné okolí. Kolem vyhlídky vede hned několik značených turistických cest, kterými se můžeme vydat do blízkého i vzdálenějšího okolí například velmi krásnou a romantickou cestou až na Děčínský Sněžník.

Vzhledem k tomu, že výtah na Pastýřskou stěnu není v provozu, musí se turisté vydat pěšky, nejlépe od Tyršova mostu. Odměnou jim bude úžasný výhled na protější děčínský zámek a samotné město zarámované vrcholy okolních kopců.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pastýřská vyhlídka Děčín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pastýřská vyhlídka Děčín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Přímo naproti Děčínskému zámku na skále za řekou stojí romantická napodobenina hradu Pastýřská stěna. Koncem 19. století, kdy byl ve zdejším kraji zaznamenán zvýšený turistický ruch, byl na vrcholu skály postaven hostinec, který byl v pozdějších letech přebudován do podoby středověkého zámečku s vyhlídkovou věží.

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace