Zobrazit na mapě

Pančavský vodopád

Přírodní zajímavosti

Návštěvníci Krkonoš by si neměli nechat ujít prohlídku Pančavského vodopádu. Příroda zde vytvořila impozantní dílo. Všechny stupně vodopádu mají dohromady výšku dvě stě padesát metrů. Jedná se o nejvyšší vodopád v naší zemi. Vodopád stéká z Pančavské louky do Labského dolu. Voda padá v kaskádách a tvoří opravdu překrásnou scenérii. Nahoře nad vodopádem je vyhlídkové místo zvané Ambrožova vyhlídka. Je odsud překrásný rozhled do Labského dolu a na krkonošské vrcholy. V okolí Pančavského vodopádu se vyskytuje mnoho druhů vzácných rostlin a žijí zde některé ohrožené druhy živočichů. K Pančavskému vodopádu se turisté nejlépe dostanou od Labské boudy nebo z Horních Míseček a to po pohodlné značené turistické stezce.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pančavský vodopád je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pančavský vodopád je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046
Krkonošský vodopád, který spadá z okraje Pančavské louky do Labského dolu, je nejvyšším vodopádem v České republice. Jeho výška je 148 metrů a výška všech kaskád dohromady je 250 metrů. Vedou k němu značené turistické cesty buď od Labské boudy nebo z Horních Míseček či Medvědína.

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Akceptované poukázky a asociace