Zobrazit na mapě

Památník Jednoty bratrské

Muzea

Obec Kunvald je neodmyslitelně spjatá s historií evangelické církve Jednota bratrská v naší zemi. V roce 1457 zde totiž byl založen první sbor Jednoty bratrské v Čechách. Když o sto let později vypuklo stavovské povstání proti králi Ferdindu I. Habsburskému, v jeho čele stálo osm hlavních vůdců. Z toho šest jich bylo členy Jednoty bratrské. Povstání bylo potlačeno a krutě potrestáno. Mimo jiné byla i zakázána náboženská svoboda a Jednota bratrská z Kunvaldu na mnoho let zmizela. Dnes si návštěvníci tyto a mnohé další události mohou připomenout v Památníku Jednoty bratrské. V poutavé expozici je také vzácný exponát památná Bible kralická.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník Jednoty bratrské je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník Jednoty bratrské je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 96 lidí

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (koupací sud, posezení, gril, ohniště) na okraji malé rekreační osady jen 200 m od přehrady Pastviny (koupání, vodní sporty).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1069

Zrekonstruovaná stylová roubená chalupa s prostornou obytnou místností (krb) a malou zahrádkou (posezení, ohniště) leží v centru horského městečka s možností výletů po celých Orlických horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2298
Budova Památníku Jednoty bratrské patří již od roku 1929 Českobratrské církvi evangelické. Původně zde stával domek Na Sboru, ve kterém došlo k založení prvního sboru Jednoty bratrské v naší zemi. V památníku je zajímavá expozice, která návštěvníky seznámí s dramatickou historií této církve i s jejími současnými aktivitami.

Prohlíželo 113 lidí

Pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) na atraktivním místě přímo na břehu přehradní nádrže Pastviny (koupání, vodní sporty, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9405

Pěkná dobově zařízená chalupa k pronájmu s velkou obytnou místností s kachlovými kamny leží na malebném místě u lesa jen 200 m od přehrady Pastviny (koupání, vodní sporty, rybaření).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2376

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s krbovou místnosti, saunou a s opticky chráněným dvorem (bazén, posezení, gril, houpačky) leží na malebném místě mezi loukami zcela na kraji obce.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1646

Prohlíželo 113 lidí

Pěkná v retro stylu zařízená chata leží na neoploceném pozemku (bazének, posezení, gril) na kraji obce v malebném zelení obklopeném prostředí cca. 100 m od přehrady Pastviny II (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1836

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě (hřiště, terasa s posezením, gril, ohniště) na okraji horské osady v malebné krajině Orlických hor jen 2 km od tvrze Hanička.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2143

Dnes zobrazeno 11x

Účelně zařízená chata s malou hernou (dětský kulečník, šipky) v neoplocené zahradě (pergola s posezením, krb, houpačky) v chatové osadě jen 3 km od přehrady Pastviny (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0737

Akceptované poukázky a asociace