Zobrazit na mapě

Nejstarší kamenný most v ČR - Písek

Ve městě Písek stojí přes řeku Otavu nejstarší kamenný most v Čechách. Je pravděpodobně i nejstarším kamenným mostem ve střední Evropě, i když se o tento fakt stále vedou spory. Starší kamenný most stojí totiž v německém Řezně, ale ten byl při povodni zcela zničen a potom znovu zrekonstruován a vystavěn. Takže se již nejedná o původní stavbu.

Traduje se, že při stavbě mostu bylo domluveno, že most bude pojmenován podle prvního chodce, který přes něj přejde. Nečekaně se ale stalo, že z blízkého lesa se k řece zatoulal jelen a ten se tak stal prvním, kdo po mostě přešel. Dlouhá léta se most opravdu jmenoval Jelení most.

Na mostě stojí repliky vzácných soch. Jejich originály jsou umístěny v Prácheňském muzeu.

Fotogalerie - Nejstarší kamenný most v ČR - Písek

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Nejstarší kamenný most v ČR - Písek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Nejstarší kamenný most v ČR - Písek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkné zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, ohniště) v chatové oblasti v lese přímo nad řekou Otavou (koupání, rybaření) 5 km severně od Písku s okolím vhodným pro cyklovýlety.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1329

Prohlíželo 185 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou na okraji chatové osady. Je ideální pro rybáře nebo dovolenou v klidu přírody.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1961
Kamenný most vede přes řeku Otavu, je dlouhý 110 metrů a široký šest a čtvrt metru. Na mostě stojí repliky čtyř sousoší. Prvním je Kalvárie, dále Jan Nepomucký se dvěma anděly, Svatá Anna a Svatý Antonín. Dominantou je šestimetrový kříž se sochou umučeného Krista.

Prohlíželo 157 lidí

Stylově zařízená velmi pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou (rybaření) na okraji chatové osady.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2068

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná 2-pokojová chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, gril) v tiché uličce v malé obci u Otavské cyklostezky jen 6 km od města Písek.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1466

Prostorná chalupa s velkou společenskou místností (stolní tenis, stolní fotbal, šipky) na neoploceném pozemku (altán s posezením, krb) na polosamotě u dančí obory. Cykloturistika.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0914

Kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu se zimní zahradou, saunou a oploceným dvorem (bazén, koupací sud, altánek, gril) leží v jihočeské obci s výhledem na Písecké hory.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2307

Malá velmi pěkně zařízená chata s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě na kraji obce jen 300 m od místního lázeňského areálu a jen 3 km od Orlické přehrady (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1014

Prohlíželo 105 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (bazén, terasa s posezením, gril) leží v malé obci v krásné jihočeské krajině nedaleko přehrady Orlík a hradu Zvíkov.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2393

Akceptované poukázky a asociace