Zobrazit na mapě

Naučná stezka Pasák

Naučné stezky

Naučná stezka Pasák vede přes krásné louky, směrem k přírodní památce Pasák, což je oblast skalních stěn a útvarů. Pokračuje pak pastvinami s krásným výhledem na Králický Sněžník a lesem okolo zbytků úzkokolejné železnice. Bylo to ve své době naprosto ojedinělé zařízení, které samospádem sváželo dřevo z lesů a zpět nahoru tahaly prázdný vlak koně. Tato unikátní lesní železnice zanikla v roce 1937.

Dále pak stezka prochází okolo objektů pohraničního opevnění z let 1937 až 1938. Okolo říčky Branné se stezka stáčí zpět do obce Branná. Zde je možné si prohlédnout některou z mnohých zajímavostí, jako je například hrad Kolštejn, renesanční zámek nebo farní kostel Svatého Archanděla Gabriela.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Naučná stezka Pasák je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Naučná stezka Pasák je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivý sud, sudová sauna, vyžití pro děti, posezení, krb) v rekreační horské oblasti (ideální k turistice) a jen 100 m od místního ski areálu.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2151

Nová kvalitně zařízená chalupa s terasou (posezení, krb) a koupacím sudem ve velké neoplocené zahradě v atraktivní lokalitě v turistické obci nedaleko lesa jen 500 m od lanovky na horu Šerák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1240
V podhůří Jeseníků, v blízkosti obce Branná, byla zřízena dvanáct kilometrů dlouhá naučná stezka Pasák se čtrnácti zastávkami. Na těch se návštěvníci díky informačním panelům seznámí s okolní přírodou. Stezka začíná přímo v obci Branná poblíž železniční stanice.

Kvalitně zařízený zcela samostatný apartmán s terasou v moderní chatě u lesa a horského potoka v malé rekreační obci v turisticky atraktivní oblasti (Paprsek, Ramzová) jen 13 od města Jeseník.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 9483b

Dnes zobrazeno 29x

Velmi pěkně zařízená chalupa v zahradě s bazénem, stolním tenisem a terasou u potoka v klidné části obce v atraktivní krajině Jeseníků (ideální k turistice a lyžování) jen 15 km od lázní Velké Losiny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0927

Dnes zobrazeno 8x

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Prohlíželo 135 lidí

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Velká turistická jednoduše zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi (kulečník) leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště) v malebném prostředí horské obce přímo pod lesem.

9 ložnic / max 32 osob
číslo chaty: 2061

Luxusně zařízená chalupa k pronájmu s bazénem, infrasaunou, terasou (vířivka, posezení, krb) a výhledem na panorama Jeseníků leží na částečně oploceném pozemku v okrajové části horské obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2075

Akceptované poukázky a asociace