Zobrazit na mapě

Muzeum řemesel Letohrad

Muzea

Město Letohrad leží na toku řeky Tichá Orlice. Zajímavostí je, že až do roku 1950 se město jmenovalo Kyšperk. Ve městě stojí historicky cenný objekt bývalé sýpky, ve kterém bylo v roce 2000 u příležitosti mezinárodního dne muzeí zřízeno Muzeum řemesel.

Sbírky muzea jsou umístěny v rozlehlých prostorách ve třech patrech, takže na prohlídku muzea by si návštěvníci měli vyhradit dost času, aby mohli zhlédnout všechny expozice. Jedná se o největší muzeum svého druhu v naší zemi. V muzeu jsou důmyslně rozmístěny řemeslné dílny s originálním vybavením. Návštěvníci se zde seznámí s více než čtyřiceti řemesly a mezi nimi jsou i taková, která nejenže zanikla, ale málokdo už zná jejich název. Takovým příkladem je paramentářská dílna, jenž kdysi fungovala v nedalekém městě Jablonné nad Orlicí. Kromě expozice řemesel je v muzeu také výstava života na vesnici. Muzeum je otevřeno od března do listopadu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum řemesel Letohrad je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum řemesel Letohrad je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata s terasou v neoplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v tiché obci jen 3 km od Jablonného nad Orlicí (koupaliště) a jen 10 km od přehrady Pastviny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1373

Prohlíželo 112 lidí

Pěkná v retro stylu zařízená chata leží na neoploceném pozemku (bazének, posezení, gril) na kraji obce v malebném zelení obklopeném prostředí cca. 100 m od přehrady Pastviny II (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1836
V Muzeu řemesel se nachází naprosto unikátní expozice řemeslných dílen s veškerým historickým vybavením. Návštěvníci zde najdou dílny koláře, řezbáře, ševce, hodináře, kameníka, kloboučníka, ale i fotografa a mnoha dalších řemeslníků. Muzeum má plochu pozoruhodných 1650 metrů čtverečních.

Prohlíželo 336 lidí

Jednoduše zařízená retro chata v oploceném areálu s bohatým rekreačně-sportovním zázemím (bazén, hřiště, stolní tenis, hřiště) leží na mimořádně krásném místě zcela na kraji obce na polosamotě.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1162

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením a krbem, vyžití pro děti) na malebné polosamotě u lesa a pastviny s krásným výhledem do okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1927

Pěkná dobově zařízená chalupa k pronájmu s velkou obytnou místností s kachlovými kamny leží na malebném místě u lesa jen 200 m od přehrady Pastviny (koupání, vodní sporty, rybaření).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2376

Prohlíželo 107 lidí

Pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) na atraktivním místě přímo na břehu přehradní nádrže Pastviny (koupání, vodní sporty, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9405

Prohlíželo 240 lidí

Účelně zařízená chata s malou hernou (dětský kulečník, šipky) v neoplocené zahradě (pergola s posezením, krb, houpačky) v chatové osadě jen 3 km od přehrady Pastviny (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0737

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a hernou (stolní tenis, stolní fotbálek, výčepní pult) v oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa) v klidné části obce jen 6 km od přehrady Pastviny.

4 ložnice / max 21 osob
číslo chalupy: 1371

Akceptované poukázky a asociace