Zobrazit na mapě

Muzeum Merkur - Police nad Metují

Muzea

Stavebnice Merkur vznikla v roce 1920, kdy si její vynálezce Jaroslav Vancl z Police nad Metují nechal patentovat důmyslnou kovovou stavebnici pro děti s názvem Inventor. Jak šel čas, stavebnice se rozšiřovala a zdokonalovala. Později byl název změněn na známý a lépe zapamatovatelný Merkur. Dnes není v naší zemi snad jediné dítě, ale ani jediný dospělý, který by stavebnici Merkur neznal, stala se z ní skutečná legenda. Právě proto se skupina obyvatel z Police nad Metují, kde dodnes sídlí továrna vyrábějící Merkur, rozhodla založit občanské sdružení, které Muzeum stavebnice Merkur provozuje.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum Merkur - Police nad Metují je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum Merkur - Police nad Metují je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 25x

Pěkná účelně zařízená poloroubená chalupa leží na oploceném pozemku (posezení, gril) v klidné části obce v malebné krajině CHKO Broumovsko (ideální k návštěvě skalních měst) nebo k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1817

Prohlíželo 180 lidí

Stylová roubená chalupa s hernou (stolní tenis, šipky) na neoploceném pozemku (zahradní nábytek, krb, gril) na kraji malé osady v atraktivní lokalitě přímo v Adršpašsko-teplických skalách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9354
Návštěva Muzea stavebnice Merkur v Polici nad Metují bude velkým zážitkem pro malé i velké. Děti si zde mohou prohlédnout obří stavby z Merkuru a mohou sami vyzkoušet něco zajímavého ze stavebnice vyrobit. Dospělí jistě budou nostalgicky vzpomínat na své dětství, kdy patřila tato stavebnice takřka k povinné výbavě každé rodiny s dětmi.

Nadstandardně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, šipky, posezení, krb) na kraji malé obce u lesa v malebné krajině CHKO Broumovsko jen 15 km od Adršpašsko-teplických skal.

5 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1142

Dnes zobrazeno 10x

Pěkná dobově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na malebném místě s krásným výhledem do okolí na polosamotě v sousedství pouze 4 dalších chalup.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1642

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 10 km od Náchodu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1349

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 10 km od Náchodu.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1350

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (pergola s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 8 km od Babiččina údolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1348

Velmi pěkná chata k pronájmu v oploceném areálu 4 chat (posezení, gril) leží v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa jen 500 m od udržované pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2184

Akceptované poukázky a asociace