Zobrazit na mapě

Muzeum malíře Zdeňka Buriana

Muzea

Ve městečku Štramberk mohou turisté navštívit poutavé Muzeum Zdeňka Buriana. Ve dvou patrech je zde bohatá kolekce mapující dílo tohoto významného českého malíře a ilustrátora. Návštěvníci si mohou prohlédnout Burianovy obrazy, na kterých jsou hlavními tématy lidé a zvířata v pravěku a život indiánů a dobrodruhů. Dále jsou zde ukázky mnoha ilustrací z knih a časopisů. Burian za svůj život vytvořil ilustrace a obálky k více než pěti stům knih. Jeho ilustrace dodávají kouzlo nesmrtelným dílům známých autorů jako jsou Jules Verne, Jack London, Karel May, Eduard Štorch, Jaroslav Foglar či Rudyard Kipling.

Na památku si mohou návštěvníci zakoupit pohlednici či plakát s některou z Burianových kreseb nebo knihu s jeho překrásnými ilustracemi.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum malíře Zdeňka Buriana je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum malíře Zdeňka Buriana je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351
Zdeněk Burian prožil své dětství ve Štramberku. Zdejší prostředí bohaté na archeologické nálezy a tajemná místa jako je například jeskyně Šipka ho inspirovalo k vytvoření úžasných ilustrací z období pravěku. Historicky cenná budova muzea Zdeňka Buriana je někdejší tržnice. První písemné zmínky o ní jsou z roku 1722.

Dnes zobrazeno 16x

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286

Akceptované poukázky a asociace