Zobrazit na mapě

Muzeum hraček v Benátkách nad Jizerou

Muzea

V budově zámku v Benátkách nad Jizerou je umístěno krásné muzeum hraček soukromého sběratele pana Fialy. Návštěva muzea hraček potěší jistě celou rodinu. Ve sbírkách jsou exponáty z celého světa. Nejstarší kus je z roku 1860.

Návštěvníci si zde mohou prohlédnout jednu z nejobsáhlejších sbírek hraček v České republice. Maminky s děvčátky si mohou prohlédnout celou sadu pokojíčků pro panenky včetně malinkého zařízení. Nábyteček pro panenky je zde až ze vzdáleného Ceylonu či Japonska. K vidění jsou i funkční šicí stroje pro malé švadlenky a samozřejmě množství nejrůznějších panenek. Tatínky a chlapce zaujmou určitě mašinky, velká kolekce autíček a zajímavostí je fungující ruské kolo, které měří 1,5 metru.

Otevřeno je od dubna do listopadu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum hraček v Benátkách nad Jizerou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum hraček v Benátkách nad Jizerou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
V budově zámku v Benátkách nad Jizerou je umístěno krásné muzeum hraček soukromého sběratele pana Fialy. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout jednu z nejobsáhlejších sbírek hraček v České republice. V roce 1999 tomuto sběrateli Muzeum Benátky uspořádalo výstavu nejzajímavějších kousků z jeho sbírky. Ta měla takový úspěch, že se pan Fiala rozhodl zřídit vlastní muzeum hraček.

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Dnes zobrazeno 12x

Rezervováno 22. 4.

Velmi atraktivní rekreační dům s velkou obytnou místností s kulečníkem v oplocené zahradě s bohatým rekreačně-sportovním zázemím (bazén, stolní tenis, trampolína, pergola, gril, …) v malé tiché obci.

5 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 1523

Prohlíželo 134 lidí

Dřevěná retro chata k pronájmu se zahradou (terasa, gril, ohniště) leží na klidném místě v chatové osadě u lesa v atraktivní oblasti Českého ráje jen 2 km od rozhledny Čížovka a 4 km od hradu Kost.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2334

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s wellness zázemím (vnitřní bazén, finská a parní sauna) leží v oplocené zahradě (altánek, posezení, krb) v chatové osadě nedaleko Komárovského rybníka.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chaty: 2031

Prohlíželo 137 lidí

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, vyžití pro děti) leží v klidné venkovské lokalitě v dosahu nejvyhledávanějších turistických cílů Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2356

Akceptované poukázky a asociace