Zobrazit na mapě

Moravský kras

Moravský kras je je největší krasové území České Republiky. Patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě.

Zaujímá pruh devonských vápenců severně od Brna na ploše 92 km2 . Většina vod, která přitéká z Drahanské vrchoviny, vtéká do podzemí, kde během dlouhého geologického vývoje vytvořila složité jeskynní labyrinty. Část Moravského krasu je odvodňována říčkou Punkvou.

Nachází se zde jeskynní systém Amatérské jeskyně, který s navazujícími jeskyněmi měří téměř 35 km, což jej řadí k nejrozsáhlejším jeskynním systémům ve střední Evropě. Ve střední části Moravského krasu je 12 km dlouhé Rudické propadání - Býčí skála.

Nejznámější jeskyní jižní části krasu je jeskyně Ochozská s délkou téměř 2 km. Na území Moravského krasu je evidováno přes 1 100 jeskyní; v řadě z nich jsou zachovány doklady dávno vyhynulého života i vývoje lidské společnosti.

Veřejně přístupné jeskyně a Macocha

Pro veřejnost jsou zpřístupněny jeskyně Punkevní (otevřeno celoročně), Kateřinská s unikátní krápníkovou výzdobou a hůlkovými stalagmity, Balcarka, Výpustek a Sloupsko-šošůvské

Největší atrakcí Moravského krasu je propast Macocha, která je největší svého druhu ve střední Evropě. Od Punkevních jeskyní vzhůru k Macoše vede kabinová lanovka. V Moravském krasu si na svoje přijde aktivní alpinista, zvídavý vědec i rekreační turista; jsou tu desítky kilometrů značených turistických tras, kopce a ostré kaňony, historické památky, tajuplná zákoutí i různá občerstvení a hospody.

Chaty a chalupy pro dovolenou v Moravském Krasu

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Moravský kras je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Moravský kras je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Moravský kras je největší a nejzajímavější krasové území České Republiky a patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Krasová oblast zaujímá pruh devonských vápenců severně od Brna na ploše 92 km2. Je zde přes 1100 jeskyní; pro veřejnost jsou zpřístupněny jeskyně Punkevní, Kateřinská, Balcarka, Výpustek, Sloupsko-šošůvské a propast Macocha.

Dnes zobrazeno 10x

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 105 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Prohlíželo 98 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Pěkná účelně zrekonstruovaná chata k pronájmu v tichém prostředí malé chatové osady nedaleko lesa na úpatí Drahanské vrchoviny jen 200 m od místního koupaliště a jen 10 km od Boskovic.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1458

Akceptované poukázky a asociace