Přírodní zajímavosti

Na severozápadě od Špindlerova mlýna se tyčí vrch Medvědín. Jeho výška je 1235 metrů. Většina kopce Medvědín je porostlá hezkými a zdravými krkonošskými lesy. Na jižní straně Medvědína pramení několik potoků s průzračnou horskou vodou. Na severních svazích mohou návštěvníci vidět pozůstatky toho, jak zde byla v polovině 20. století hledána naleziště rudy. Doly zde naštěstí nevznikly, takže příroda zůstala uchráněna. Na Medvědíně je několik sjezdovek a vede sem sedačková lanovka ze Špindlerova mlýna, která byla vystavěna v roce 1979. Medvědín je hezkým cílem pro výlet v každém ročním období. Ocení jej jak milovníci pěší turistiky, tak ctitelé zimních sportů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Medvědín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Medvědín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398
Na vrch Medvědín mohou návštěvníci vyjet sedačkovou lanovkou, jejíž nástupní stanice je ve Špindlerově mlýně. Již po cestě mohou obdivovat malebnou krkonošskou přírodu. Na vrcholu se jim pak otevře překrásný výhled na celé krkonošské pohoří.

Překrásná stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (sauna, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) u lesa v atraktivní lokalitě Národního Krkonošského parku.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2028

Velmi pěkně zařízená horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí turistickou dovolenou v malebném horském prostředí jen 2,5 km od rozhledny Přední Žalý.

4 ložnice / max 18 osob
číslo chaty: 1936

Kvalitně zařízená horská chalupa k pronájmu se saunou a terasou v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb) v horské obci v malebném horském údolí u říčky Malé Labe nedaleko lesa.

8 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1527

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Akceptované poukázky a asociace