Zobrazit na mapě

Masarykův okruh

Turistické zajímavosti

Historie Masarykova okruhu sahá do roku 1930, kdy se zde uskutečnil první závod. V té době měřil okruh téměř 30 km a vedl z velké části po běžně používaných komunikacích. Již v době stavby okruhu v roce 1929 souhlasil prezident T. G. Masaryk, že okruh ponese jeho jméno. Finanční záštitu nad stavbou okruhu nesla rovněž jeho prezidentská kancelář.

Okruh byl v průběhu let několikrát upravován a v roce 1987 byl zahájen provoz na novém autodromu v oblasti Kývalka. Každoročně se zde koná mnoho závodů, z nichž nejvýznamnější je mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix České republiky. Diváci, kterých každoročně přijíždí do Brna ohromné množství, tak mají příležitost vidět při závodech ty největší hvězdy motocyklového sportu z celého světa.

Na Masarykově okruhu se v minulosti konalo i několik akcí, které s motoristickým sportem absolutně nesouvisí. Jednalo se o běžecké maratony, závody na kolečkových běžkách, ale i závod psích spřežení. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Masarykův okruh je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Masarykův okruh je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329

Prohlíželo 112 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (velká pergola s posezením, gril, ohniště) na malebném místě na polosamotě zcela na okraji obce v atraktivním regionu Znojemska.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1954
Již ve třicátých letech dvacátého století se v Brně závodilo na původním městském okruhu, který měřil necelých třicet kilometrů. Poprvé se zde závodilo 28. 9. 1930. Závodu, kterého se zúčastnili nejlepší světoví závodníci jako byl Nuvolari či Caracciola, přihlíželo 100 tisíc diváků.

Pěkná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa sposezením, ohniště, vyžití pro děti) na malebném místě zcela na kraji obce jen 5 km od Moravského Krumlova.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0807

Prohlíželo 113 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Prohlíželo 107 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514

Akceptované poukázky a asociace