Zobrazit na mapě

Malinská skála

Přírodní zajímavosti

Malinská skála je jednou z přírodních památek Žďárských vrchů. Je to výrazný skalní útvar na hřebeni táhnoucím se z Devíti skal na východ. Netvoří ji jeden vrchol, ale skládá se ze čtyř velkých a několika menších skalních útvarů. Malinská skála se vypíná ve výšce 811 m.n.m. nad Milovským rybníkem. Skály dosahují výšky až 20 m, nejvýznamnějšími skalními útvary jsou Výspa, Srnčí věž, Škuner a Buldok.

Malinská skála je jednou z těch skal, které se mohou pochlubit nádherným výhledem ze svého vrcholu. Malinská skála je tvořena biolitickými dvojslídnými rulami a je jedním ze 49 maloplošných chráněných území v oblasti CHKO Žďárské Vrchy. V těchto místech roste i chráněná rostlina severského původu ptačinec dlouholistý.

Přírodní památka Malinská skála je pro svojí dostupnost po červené turistické značce hojně navštěvovaná nejen horolezci, ale i turisty, cyklisty a v zimním období dokonce i běžkaři. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Malinská skála je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Malinská skála je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 21x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s terasou a infrasaunou ve velké zahradě (bazén, stolní tenis, hřiště, dětský koutek) na kraji obce s překrásným výhledem k lesu jen 2,5 km od Devíti skal.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1368

Chalupa resp. zrekonstruované podkroví chalupy k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží v tiché ulici v malém městečku v atraktivní krajině CHKO Žďárské vrchy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2255
Malinská skála je jednou z přírodních památek Žďárských vrchů. Netvoří ji jeden vrchol, ale skupina rulových skalisek. Malinská skála je jednou z těch skal, které se mohou pochlubit nádherným výhledem ze svého vrcholu. Pro svoji dostupnost je tato skála hojně navštěvována horolezci, turisty i cyklisty.

Nápaditě zařízený rekreační objekt k pronájmu leží na oploceném pozemku statku na kraji obce a nabízí všestranné vyžití pro celou rodinu s kompletním bezbariérovým přístupem i zařízením.

0 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2211

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (pergola, posezení, gril) leží v obci v atraktivní CHKO Žďárské vrchy (ideální k turistice a cykloturistice) a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2026

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (altán s posezením, ohniště) se nachází v malé osadě nedaleko lesa v malebné krajině CHKO Žďárské vrchy.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1557

Účelně zařízený bezbariérový apartmán s možností využít gril a společenskou místnost (bar, výčep, kulečník) k pronájmu v tiché obci v krajině centrální části Žďárských vrchů jen 5 km od Devíti skal.

0 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2253

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa se stolním tenisem a oplocenou zahrádkou (posezení, krb, pískoviště) v tiché obci v krásné krajině centrální části Žďárských vrchů. Turistika.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1107

Dnes zobrazeno 8x

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji chatové osady u lesa na atraktivním místě nedaleko rekreačních rybníků Medlov a Sykovec ve Žďárských vrších.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1106

Akceptované poukázky a asociace