Přírodní zajímavosti

Lysá hora je nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd. Její výška je 1323 metrů. Na vrcholu hory se nachází telekomunikační věž, stanice horské služby, meteorologická stanice, pamětní deska obětem 2. světové války a nově také postavená turistická chata s možností občerstvení, která nahradila původní Bezručovu chatu, která zde v roce 1978 vyhořela.

Výstup na Lysou horu je fyzicky náročný. Nejsnadnější trasa na vrchol vede z osady Visalaje a to po červené turistické značce.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lysá hora je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lysá hora je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata s terasou a altánem na neoploceném pozemku na malebné polosamotě obklopené lesy na úpatí Lysé hory v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě jen 50 m od sjezdovky.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1630

Kvalitně vybavená chalupa se saunou k pronájmu leží na oploceném pozemku (posezení s krbem a udírnou, stolní tenis, ruské kuželky, hřiště, trampolína, pískoviště, houpačky) pod Lysou horou.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2219
Výstup na Lysou horu je namáhavý, ale rozhodně stojí za to. Z vrcholu se turistům naskytne úžasný kruhový výhled na Moravskoslezské Beskydy, který obdivoval i básník Petr Bezruč, který Lysou horu často navštěvoval. Po náročné tůře se mohou návštěvníci na vrcholu posilnit v horské chatě.

Pěkná jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (koupací sud, posezení, krb) v malebném horském prostředí u lesa a sjezdovky v oblasti ideální k turistickým výletům (Lysá hora, Bílý Kříž).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1829

Stylová atraktivní chata s relaxační vířivkou (whirpool) v oplocené zahradě (bazén, terasa, dětský koutek) na kraji malé chatové osady pod lesem s krásným výhledem na panorama Beskyd.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1355

Mimořádně atraktivní stylová chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb, dětský koutek) na tichém místě pod lesem na úpatí Lysé hory.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1356

Původní jednoduše zařízený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na velkém oploceném pozemku (pergola s posezením, krb, ohniště) leží v samém srdci Beskyd jen 7 km jihovýchodně od Frýdlantu n. Ostravicí.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2256

Rezervováno včera

Útulný apartmán v rodinném domě se samostatným vchodem v oplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, ruské kuželky, posezení, krb) na kraji obce na úpatí Lysé hory jen 3 km od Frýdlantu n. Ostravicí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0306

Pěkně zařízená chalupa leží v rekreačním areálu s velkým pozemkem (sauna s ochlazovací kádí, zastřešená terasa, volejbalová síť,…) na překrásné samotě obklopené lesy v samotném srdci CHKO Beskydy.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 23105

Akceptované poukázky a asociace