Zobrazit na mapě

Loreta v Rumburku

Památky

Loreta v Rumburku je nejseverněji umístěnou Loretou v Evropě. Je přesnou kopií italské Lorety, je však místo z mramoru postavená z pískovce. Loreta byla vystavěna v letech 1704 až 1709 na popud Antona Floriana z Lichtenštejna.

Socha Černé madony, která je umístěna v kapli, pochází z Říma, kde byla posvěcena papežem Inocencem XII. Na bohaté sochařské výzdobě se podílel Jan František Biener. Jeho sochy Sibyl a proroků jsou také zhotoveny z pískovce. Reliéfy, které zdobí stěny, zobrazují  výjevy ze života Panny Marie. Jde o Zvěstování a navštívení Panny Marie, klanění pastýřů a tří králů, smrt Panny Marie a přenesení domku ze Svaté Země přes Dalmácii do Loreta.

Ve věži kaple bývala v druhé polovině 18. století zvonkohra. Rumburská Loreta byla vyhlášena kulturní památkou.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Loreta v Rumburku je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Loreta v Rumburku je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 31x

Prostorný velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) leží na okraji města jen 1 km od místního koupaliště a jen 6 km od vstupu do NP České Švýcarko.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1941

Dnes zobrazeno 12x

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972
Nejvýznamnější kulturní památkou města Rumburk je Loreta. Je obklopena ambity s křížovou cestou. Patří sem i klášterní kostel Svatého Vavřince a bývalý kapucínský klášter, kde je dnes umístěna knihovna. Loreta byla vystavěna v letech 1704 až 1709 na popud Antona Floriana z Lichnštejna.

Útulná pěkně zařízená chata k pronájmu se zimní zahradou a krbovými kamny leží v oplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji městečka v samém srdci Lužických hor.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2241

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u potoka v obci s možností krásných výletů do Lužických hor, do NP České Švýcarsko nebo do Německa.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2312

Dnes zobrazeno 10x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Akceptované poukázky a asociace