Zobrazit na mapě

Lázeňská kolonáda Karlovy Vary

Karlových Varech je vybudováno hned několik lázeňských kolonád. Nejstarší z nich je Mlýnská kolonáda. Byla vystavěna v letech 1871 až 1881 a navrhl ji architekt Josef Zítek, jehož díly jsou také Národní divadlo a pražské Rudolfinum.

V roce 1883 následovala výstavba Tržní kolonády, která se nese v duchu secese. Původní Zámecká kolonáda z počátku 20. století byla v nedávné minulosti přestavěna na Zámecké lázně.

Největší a turisty nejvyhledávanější je Vřídelní kolonáda, která byla otevřena v roce 1975. Nachází se zde vývěr nejmohutnějšího a nejteplejšího karlovarského pramene Vřídlo, jehož výška dosahuje patnácti metrů. Pro návštěvníky jsou zde připravené lavičky, aby mohli nerušeně obdivovat přírodní vodotrysk léčivého pramene. Prodávají se zde také tradiční lázeňské oplatky.

Fotogalerie - Lázeňská kolonáda Karlovy Vary

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázeňská kolonáda Karlovy Vary je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lázeňská kolonáda Karlovy Vary je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234
Karlovy Vary jsou mimo jiné proslulé svými lázeňskými kolonádami. Jsou zde hned tři: Mlýnská kolonáda, Tržní kolonáda a Vřídelní kolonáda. Bývala zde ještě čtvrtá Zámecká kolonáda, ta byla ale nedávno přebudována na lázeňský dům. Do prostoru kolonád jsou svedeny některé ze šedesáti místních léčivých pramenů. Návštěvníci zde naleznou možnost odpočinku, v létě se tu konají promenádní koncerty.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Akceptované poukázky a asociace