Obec Kuks leží v krásném Podkrkonošském kraji. O její věhlas se zasloužil především sochař Matyáš Bernard Braun, který zde zanechal své životní dílo. Tento umělec dlouhodobě pracoval pro hraběte Antonína Šporka, jenž mu nechal zařídit velkorysou sochařskou dílnu a na jeho díle rozhodně nešetřil. V Kuksu si tak návštěvníci mohou prohlédnout mnoho Braunových prací, z nichž nejvýznamnější je bezesporu soubor 24 alegorických postav představující lidské ctnosti a neřesti. Překrásné je také sousoší dvou Andělů smrti. Z Braunovy dílny pochází i výzdoba před průčelím kostela Nejsvětější Trojice a hospitálu. Tyto stavby patří k nejvýznamnějším dílům vrcholného baroka v naší zemi. Nedaleko obce Kuks v lese je instalován unikátní pískovcový Betlém. Vede k němu značená turistická cesta.

Fotogalerie - Kuks

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kuks je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kuks je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená prostorná chalupa v neoplocené zahradě (bazén se skluzavkou, stolní tenis, terasa s posezením, gril) na kraji malé obce v malebné přírodě jen 9 km od Babiččina údolí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1347

Nová kvalitně zařízená chata k pronájmu se stylovou obytnou místností a terasou leží ve velké oplocené zahradě (bazén, trampolína, gril, ohniště) jen 1,5 km od zámku Ratibořice a Babiččina údolí.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2248
Dominantou obce Kuks je na vršku stojící barokní areál hospitálu s kostelem Nejsvětější Trojice. Založil jej hrabě Antonín Špork na přelomu 17. a 18. století. Vedou k němu schody lemované půvabným vodním chodníčkem. V prostoru hospitálu mohou návštěvníci obdivovat dílo sochaře Matyáše Brauna.

Prohlíželo 147 lidí

Pěkně zařízený mobilní domek s malou přístavbou leží v částečně oploceném areálu (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce v klidné venkovské lokalitě jen 4 km od přírodního koupaliště Dolce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1870

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (vířivka, zahradní nábytek, gril, ohniště) v pěkném a klidném prostředí u lesa nad obcí jen 11 km od Safariparku ve Dvoře Králové nad Labem.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0957

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s částečně oplocenou zahradou (velký zapuštěný bazén, zastřešené posezení, gril, ohniště) leží na kraji malé obce jen 2 km od vodní Nádrže Rozkoš.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 2397

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chalupa ve velké zahradě (posezení, krb) v obci jen 12 km od Trutnova (koupaliště) a jen 30 km od Adršpašsko-teplických skal.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1352

Velmi pěkná chata k pronájmu v oploceném areálu 4 chat (posezení, gril) leží v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa jen 500 m od udržované pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2187

Velmi pěkná chata k pronájmu v oploceném areálu 4 chat (posezení, gril) leží v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa jen 500 m od udržované pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2186

Akceptované poukázky a asociace