Zobrazit na mapě

Koupaliště Riviéra v Brně

Koupaliště Riviéra se řadí mezi největší přírodní koupaliště v České republice. K dispozici jsou bazény o celkové délce 390 m. Svým situačním rozložením je vhodné nejen pro relaxaci, ale také pro aktivně strávené chvíle v blízkosti centra Brna.

Areál Riviéra se skládá ze dvou na sebe navazujících celků – z volné zóny a placené bazénové části. Volná zóna je bezplatně přístupná veřejnosti. Návštěvníci mohou využít volného průchodu areálem, a to od hlavního vchodu z ulice Bauerova k zadní bráně u splavu, která navazuje na cyklistickou stezku. Tato zóna je tedy návštěvníkům volně k dispozici ať už pro procházku, projížďku na kole nebo kolečkových bruslích.

Koupaliště Riviéra je tvořeno kaskádou tří bazénů v umělém říčním korytě, které bylo vybudováno v bývalém slepém rameni. Hloubka celého bazénového koridoru je odstupňována. První část začíná brouzdalištěm, které je 120 metrů dlouhé a 18 metrů široké, jeho hloubka je od 5 cm do 60 centimetrů a kapacita je až 1080 dětí. Další částí je bazén pro neplavce, který má podobu mírné říční zátoky, s délkou 135 metrů a průměrnou šířkou 17 metrů. Hloubka této části se postupně svažuje od 100 centimetrů do 170 centimetrů. Kapacitně je tento úsek schopen pojmout 787 osob. Poslední část je určena až 475 plavcům, kteří ocení především délku bazénu, která je 135 metrů, s šířkou 17 metrů. Hloubka je zde od 170 cm do 210 cm. Všechny bazény jsou zásobovány z nově modernizované úpravny vody, která je součástí areálu.

Přes celý bazénový komplex vedou dva mosty, umožňující snadný a pohodlný pohyb po areálu a výhled na celou vodní část. K využití jsou rozsáhlé travní plochy, které mohou sloužit pro relaxaci nebo různorodé sportovní činnosti. K dispozici je například petanquové hřiště, ping pongové stoly a pro děti dětské hřiště. V celém areálu je několik stanovišť s různými druhy občerstvení, návštěvníci mohou využít šatny a skřínky pro odložení cenných věcí a oblečení. V areálu je také možnost připojení k WIFI zdarma.

Bližší informace ohledně otevírací doby, ceníku a kontaktu naleznete na www.rivec.cz.

Fotogalerie - Koupaliště Riviéra v Brně

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Koupaliště Riviéra v Brně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Koupaliště Riviéra v Brně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 30x

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Dnes zobrazeno 13x

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Historie jednoho z největších přírodních koupališť u nás sahá až do 19. století. Koupaliště Riviéra patří mezi nejoblíbenější koupaliště a vodní plochy v Brně a v jeho okolí. K dispozici je bazén pro plavce, neplavce i brouzdaliště pro děti.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Dnes zobrazeno 10x

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 117 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (velká pergola s posezením, gril, ohniště) na malebném místě na polosamotě zcela na okraji obce v atraktivním regionu Znojemska.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1954

Akceptované poukázky a asociace